Güncel

CHP'DEN YEREL BASIN TOPLANTISI

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU YEREL MEDYA İLE BİR ARAYA GELDİ  

Abone Ol

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU YEREL MEDYA İLE BİR ARAYA GELDİ


 

KILIÇDAROĞLU, ADAY ADAYLARINA ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ


 


Yerel ve Bölgesel TV’ler Birliği tarafından yapılan bir organizasyon ile yurt genelinde yerel basın ile Ankara Atlı Spor Kulübünde bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı, yerel basının 3 saat sorularını cevapladı ve sohbet etti.

Karabük’ten BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya ile Karabük Net Haber Sahibi Ergün Başkaya’nın da hazı bulunduğu iftar yemeğine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin katıldı.

Yerel Medya Mensuplarının ağırlıklı olarak Ergenekon davası, yerel seçimler ve basın sorunları ile ilgili sorularını cevaplayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu önemli açıklamalarda da bulundu.

Yaklaşık 3 saat basınla sohbet eden Kılıçdaroğlu, Yaygın ve yerel basın üzerinde bir AKP baskısı olduğunu ve bu nedenle basının özgürce haber verme görevini yapamadığını vurguladı.

“MEDYA BASKI ALTINDA”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu özellikle yerel basının büyük bir baskı altında olduğunu belirterek şunları söyledi;

“Yaygın basının AKP İktidarı tarafından bir şekilde yandaş basın haline getirilmesi sağlandı. Medya patronları maddi tedirginlikler yüzünden Sayın Başbakan’ın duymak istemediği hiçbir haberi yapamıyor. Yerel Basın’ın içinde bulunduğu durum ise daha farklı. O ilin Valisi, Belediye Başkanı ya da Milletvekilleri tarafından sürekli baskıya maruz kalıyorlar. Bu nedenle özgürce haber verme haklarını kullanamıyorlar. Biz özgürce haber yapan basın olması taraftarıyız.”

ADAY ADAYLARI BİRBİRLERİNİ KÖTÜLEMESİN
Yerel seçim öncesi aday adaylarının arasında centilmence bir rekabet olması gerektiğini belirten Kılıçradoğlu, birbirlerini karalayan aday adayları varsa, önce bunların üzerini çizeceklerini, aday göstermeyeceklerini belirterek, şöyle dedi;

“Temel stratejimiz şu; Mevcut belediye başkanı CHP’liyse veya CHP aday adayı olmak isteyen birden fazla kişi varsa, bunlar birbirlerini karalayarak yola çıkıyorlarsa, onların üzerini baştan çizeceğim. Hiç boşuna aday olmasınlar. Hedeflerini, projelerini ortaya koysunlar. ‘O kötü adam, ben iyi adamım’ diyen insandan bu partiye hayır gelmez. Bizim belediye başkanımızı veya adayımızı kötüleyen arkadaşımızı aday yapmayacağız.”

Kılıçdaroğlu, CHP’nin yerel seçimlerde bir parti ile ittifak yapıp yapmayacağı yönündeki bir soruyu yanıtlarken bu tür iddiaları kendisinin de gazetelerden okuduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Bizim böyle bir düşüncemiz yok, her yerde CHP kimliği ile amblemi ile seçimlere gireceğiz.” ifadesini kullandı.
{ "vars": { "account": "G-SNL3QYLSS2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }