Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, yayınladığı yazılı basın açıklamasında bürokratları sert bir şekilde uyardı.

CHP İl Başkanı Çakır, başta Vali olmak üzere birçok bürokratın, devletin değil siyasi iktidarın memuru gibi davrandıklarını ifade ederek, suç işlediklerini vurguladı.

Çakır “Ülkemizde demokrasi tartışmaları her geçen gün farklılaşırken, Hak-Hukuk-Adalet diye yola çıkan Cumhuriyet Halk Partimiz, halkımızın kurtuluşunu bu baskı ve zam düzeninden koruyuncaya kadar savaşmaya devam edecektir.

Her gün gelen ZAMLAR her gün gelen BASKI Vatandaşımızın canını yakma ötesine geçmeye başladı ve ne yazık ki bu kokuşmuş sistemin yarınlarda daha da baskı ve zamlar ile devam edeceği aşikâr olmuştur.

Devlet-Siyaset ayrımını yapamayan, bürokrasi de bu çark içinde hata yapmakta hatta zaman zaman suç işlemektedir.” Dedi.

Bürokratların haddinden fazla siyasi kanalize olduğunu da ifade eden CHP İl Başkanı uyarılarına şu ifadeler ile devam etti;

“Burası Türkiye Cumhuriyetidir, Cumhuriyetin Anayasa ilkeleri vardır. Bunu kimse unutmasın. Bir gün dün olduğu gibi yarın da siyaset ‘eyvah biz yanıldık’ der, kendini çeker bir kenara ancak bürokrat/bürokrasi işlediği suçun hesabını verir.

Bu bağlamda, son dönemde siyasetin, devletin ana işleri ile ilgili iç içe girdiğini ve protokol Kaidelerine uyulmadığını basından takip ediyoruz.

AKP İl Başkanlarının Devletin yatırımları ile ilgili bilgileri kendi siyasetinin icraatı gibi açıklaması yanı sıra Devletin Valisinin resmi ziyaretlerinde AKP İl Başkanının hatta ilçe başkanlarının Devletin Resmi Protokolü gibi Valilik ziyaretlerinde boy göstermesi ne kadar umumidir ne kadar etiktir?

Tüm bu yaşananları halkımız yakından takip etmektedir ve sandık geldiğinde gereken cevabı sandıkta vererek, bu zam, baskı düzenine son verilecektir.”

CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır’ın, devletin değil de AK Parti’nin memuru gibi hareket edenlere karşı yaptığı sert uyarı ve işledikleri suçun yarın hesabını vereceklerini ifade etmesi önümüzdeki günlerde ciddi tartışmalara yol açması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi