Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, Kardemir’in elinde bulunan 50 Milyon lot A Grubu hissenin Türkiye Varlık Fonu’na blok satışı ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

CHP İl Başkanı Çakır, Kardemir’in %4.4 hissesini Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) almasının altında başka nedenler olabilir mi sorusunu gündeme getirdi ve takipçisi olacaklarını belirtti.

CHP İl Başkanı açıklamasında şu ifadelere yer verdiİ;

“KARDEMİR, önce ki gün yazılı bir açıklama yaparak “Türkiye Varlık Fonu tarafından bağlı Şirketlerimiz KARÇEL Kardemir Çelik Yapı İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve KARDÖKMAK Kardemir Döküm Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin sahip olduğu Şirketimiz A grubu hisselerinin yüzde 20,93’ünü temsil eden 50.294.346,76 lot payın 05.12.2022 gün sonu itibariyle Borsa İstanbul kapanış fiyatından alınmasına ilişkin anlaşma sağlanmıştır.” Dendi.

Ardından Karabük AKP Milletvekili, Sn. Niyazi Güneş, TVF’nun KARDEMİR’in toplamda 50 milyon 294 bin 346,76 lira nominal değere sahip hissesini pay başına 13,05 liradan satın alması üzere yapılan anlaşmaya ilişkin olarak,” bölge insanımız tarafından memnuniyetle karşılanmıştır” açıklaması geldi.

Gerçekten memnuniyetle mi karşılandı, yoksa soru işaretleri mi var onu önümüzdeki yakın zaman içinde göreceğiz.

Şu an Karabük kamuoyu bunu konuşuyor ve tartışıyor.

Biliyoruz ki, Hazineye ait hisseleri olan ve Türkiye Varlık Fonuna aktarılan, Ziraat Bankası, PTT, BOTAŞ, ETİ Maden, ÇAYKUR, Borsa İstanbul Anonim Şirketi ile Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme Anonim Şirketi, gibi kurumlarında bulunmakta.

Borsa da şu an ‘KARDEMİR-A’ 7 Aralık 2022 Saat 11 itibari ile 15.02 TL’sı.

KARDEMİR’İN Yöre halkı, İş İnsanları ve o dönemin çalışanları tarafından uygulanan fedakârlıklar neticesinde bugün karlı bir şirket olarak hizmet verdiğini herkes bilmekte işte tüm bu veriler ışığında, devir işlemlerinin ana nedenlerini, kaynaklarını, projelerinin ne olduğunu takip edeceğimizin bilinmesini isteriz

Hep diyoruz, Karaman’ın koyunu sonra çıkmasın oyunu.”

Editör: Ergün Başkaya