Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, yazılı bir basın açıklaması yaparak, Kent Meydanı, Millet Bahçesinin yapımının durdurulmasına değindi.

CHP İl Başkanı Yaşar, Kent Meydanı, Millet Bahçesinin dününü hatırlatarak, çelik yığını halinde yapılan Millet Bahçesinin bile bitirilmesini istememiz ayrı bir manidarlık olarak nitelendirdi.

İl Başkanı Yaşar, yaptığı açıklamada şu fikirlere yer verdi;

“Bir zaman önce ani bir hareketle bir gecede tarumar edilen, yeşillikler içinde ki Yüz evler ve sonrasında yerine yapılan sözde Kent meydanı, beton yığını. Karabüklüler için umursamazca yapılmış bir göz yazığı. Milyonlarca liranın heba edilmesi. Kimin parası sizin bizim hepimizin parası.  Aradan çok geçmedi birkaç yıl sonra ne oldu.  Karar değişti, beton yığını Kent Meydanının yüksek makamlarca Millet Bahçesi olmasına karar verildi. Milyonlarca lira harcanacak yapılan meydan yine milyonlarca lira harcanacak yıkıldı. Kimin parası sizin bizim, hepimiz parası.  Başladı Millet Bahçesi, nasıl bahçeyse bu seferde çelik yığını.  Yine harcanan milyonlar, göz yazığı ve görüntü kirliliği. 
Biz Karabük Merkez de yaşayanlar bu çelik yığını bahçeye üzülerek ve çevresel açıdan fedakarlıklar içinde olumsuzlukla bakarken ne oldu.  Hepimizin bildiği gibi 22 yıldır bu ülkeyi çıkmazın içine sürükleyenlerce ve o kafaya hizmet edenlerce alınan karar sonrasında bu sözde Millet Bahçesi şu anki haliyle tasarruf tedbirlerine takıldı. Yani üç yıl süreyle çalışmalar durduruldu. 

Biz Karabüklüler de şu anki haliyle bu mezbelelikle en az üç sene yaşamak zorunda bırakılıyoruz ve bu süre zarfında da Göz yazığı olarak bakmaya devam edeceğiz. İşin garip bir tarafı da şu; Bizler alınan bu ekonomik kararlarla, ülkemizin bu duruma gelmesinde hiçbir dahli olmamasına rağmen, ekonomik ve yaşamsal kalite açıdan bedel ödemek zorunda bırakılıyoruz. Ayrıca bu Millet Bahçesi denilen çelik yığınını bir an önce bitmesini istemekle de yine bu ucube Millet Bahçesini kabullenme gibi bir çelişkiye düşürülüyoruz. İşte Göz yazığı ve Biz Karabüklülere verilen değer ve umursamazlık. Yazık oldu. Olmaya da devam edecek gibi. Takdir sizlerin sevgili Karabüklüler."

Editör: Özenay Kahriman