Karabük Valiliği, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğüne vekaleten atanan 9 aylık memur adayı Nurmelek Danışmaz Akgün ile ilgili bugün CHP Karabük Milletvekili Aday Adayı İsmail Yılmaz tepkisini ortaya koydu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde uzun yıllar il başkanlığı yapan, milletvekili adayı olan ve önümüzdeki seçimlerde milletvekili adaylığı için yola çıkan İsmail Yılmaz, bugün Karabük Valiliği önünde bir basın açıklaması yaptı.

CHP Karabük Milletvekili Aday Adayı İsmail Yılmaz, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğüne, İl Müdür Vekili olarak ataması yapılan 9 aylık memur adayı ile ilgili Karabük Valiliğine bir dilekçe hazırladığını, basın açıklamasından sonra Karabük Valisi Fuat Gürel’e bu dilekçeyi vereceğini belirtti.

Yılmaz, dilekçesinde bilgi edinme yasası çerçevesinde Valiliğe bazı sorular sorduğunu ve kamuoyu adına bu soruların tarafına cevaplanmasını istedi.

Yılmaz’ın dilekçesi şöyle;

“Geçtiğimiz günlerde, Karabük Valiliği, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğüne 9 Aylık bir memur adayı olan (Sosyolog) Nurmelek Danışmaz Akgün’ün vekaleten müdür olarak atandığını basından öğrenmiş bulunuyorum.

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında;

1-      Söz konusu bu kişinin İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğüne yasa ve yönetmeliklere uygun bir şekilde mi ataması yapılmıştır?

2-      Söz konusu bu kişinin İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğüne atanacak teknik eğitim almış belgesi var mıdır?

3-      Karabük Valiliği bünyesinde İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü yapabilecek deneyim, eğitim ve bunun gibi birikime sahip başkaca memurlar var mıdır?

4-      Karabük Valisi Sayın Fuat Gürel olarak konuyla ilgili atama hakkında tasarrufunuz ne yöndedir?”

KARABÜK VALİLİĞİ'NDE 9 AYLIK MEMUR ADAYI İL MÜDÜRÜ YAPILDI KARABÜK VALİLİĞİ'NDE 9 AYLIK MEMUR ADAYI İL MÜDÜRÜ YAPILDI

Editör: Ergün Başkaya