Üniversitemiz Bilimtey Bilim Kulübü tarafından organize edilen ‘5. Uluslararası Bilim Günleri üçüncü gününde konferanslara, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Kadı, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Üniversitemiz Akademik ve İdari Personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.


 

DSC_0004Üniversitemiz Hamit Çepni Konferans Salonu’ nda gerçekleşen konferanslarda ilk olarak Nasa Faaliyetleri konusunda sunumunu, Telekonferans yolu ile gerçekleştiren, Bilgisayar Teknolojisi Yardım Hizmetleri Program Ofisi, Program ve Proje Başkanı Pınar Moore: “Eskiden astronotlar sıkı bir denetimden geçiyordu, şimdi ise daha farklı şekilde eğitim verilerek çalışmalarını gerçekleştirmektedirler. Örneğin uzayda giyilen kıyafetlerin ağırlığı 126.84 kg dır. Bu ağırlığı normal şartlarda bir insanın taşıması zarar verir fakat bu gibi çalışmaları su altında gerçekleştirilmektedir.” Diyerek Nasa Hareketleri, Rüzgar Panelleri, Havuzda Yapılan Çalışmalar, Çalışma Alanları gibi konular hakkında katılımcıları telekonferans yolu ile bilgilendirdi.

Dubai’ de başlayan kariyeri Ortadoğu ve Balkanların en yakışıklı Türk’ü seçilen Modellik ve Fotoğrafçılık kariyerinin yanı sıra Binnazabla.com sitesinin kurucusu ve bir internet girişimcisi olan Türkiye’nin en genç CEO’su örnek alınacak bir başarı hikayesi ile Sertaç Taşdelen; “ Türkiye’ de yaşam süresi ortalama 75 yıldır. Geri kalan yaşam sürenizde mutlu olarak mı yaşamak istiyorsunuz, başkasının hayatını yaşayarak mı devam etmek istiyorsunuz, ne olmak nasıl yaşamak istiyorsunuz bunu değerlendirmelisiniz. Bugün belki de son gününüzdür, bu yüzden mutlu olacağınız işi yaşantıyı seçin. Ben bir değer yaratmak, topluma bir fayda sağlamak istediğim için birçok işten vazgeçtim. Büyük düşün küçük başla sözü benim hayatımda hedeflerimi gerçekleştirmemi sağladı. Her zorluk bir hayalle başlar. Hayal kurarak sonrasında hedef belirlemelisiniz, yapacağınız işe odaklanarak, pozitif düşünerek yaptığınızda hayalinizi gerçekleştirmiş olursunuz. ”dedi ve hayattaki 5 adımdan bahsederek sunumunu sonlandırdı.

Üniversitemiz Bilimtey Bilim Kulübü Başkanı Mehmet Tankül, Sertaç Taşdelen’e, katılımcılara vermiş olduğu değerli bilgilerden dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti.

Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü Prof. Dr. Günay Kocasoy; “Katı Atıkların Geri Kazanılması, Çöplük Nedir, Alt Yapı, Zehirli Variller, Atıklar, Ceza Sistemi, Yapılan Yanlışlıklar, Ümraniye Çöplüğünün Patlama Sonrasındaki Durumu, Tüketicilerin Yükümlülükleri, Plastiklerin Geri Kazanımları konuları hakkında farklı bakış açısını sundu.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Meral Topçu Sulak, Prof. Dr. Günay Kocasoy’ a günün anısına plaket takdim etti.

‘Yakın Evren’ konulu sunumunu yapan, Ankara Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ethem Derman; “ Ne öğrenmek istiyorsanız onu öğrenin sonradan zaten size kazanç getirecektir. Önemli olan severek istediğiniz işi yapmaktır.” Dedi ve Gökbilim, Galileo, Yıldızlar ve Özellikleri gibi konular hakkında katılımcılara bilgi vererek merak edilen konular hakkında katılımcıların sorularını cevaplandırdı.
Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan günün anısına, Prof. Dr. Ethem Derman’a plaketlerini takdim etti

TOBB Zuhal Mansfield; “ Güçlü bir kadın olmak etrafınızdaki erkeklerin size izin verdiği kadardır. İlkokuldan üniversite eğitimine kadar yan yana büyüyüp eğitim aldığınız erkeklerle aynı şekilde yetişiyorsunuz o halde her şey eşittir. Erkekler şirket yönetebiliyorsa kadınlar da yapar. Girişimcilik bulunduğunuz konumda farklılıklar ortaya koymaktır.” dedi ve Girişimci Nasıl Olunur, Başarı Nasıl Sağlanır, Girişimci Farkı Nasıl Görür, Kodlamalar hakkında çeşitli bakış açılarıyla katılımcılara bilgiler sundu.

DSC_00015Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, TOBB Zuhal Mansfield’e katılımcılara sunduğu değerli görüş ve önerilerinden dolayı teşekkür ederek,günün anısına plaket ve hediye takdim etti.

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma ve Eğitim Vakfı adına Üniversitemize gelen, PAGEV Eğitim AR-GE İnovasyon Koordinatörü Prof. Dr. Tekin Arda; “ Yaparak öğrenin, öğrenerek yapın bizler iş hayatında buna dikkat ederiz. Girişimci olan insan başarıyı kovalayan, yorulan insandır. Başarmaktan başka bir düşüncesi olamaz. Başarılı insanlar cesur insanlardır. Dinlemesini ve susmasını bilin. Konuştuğunuz zaman bildiklerinizi tekrar edersiniz, dinlerseniz yeni şeyler öğrenirsiniz. Hayatınızın kıymetini bilin. Başarılı olmak için fedakarlık yapmayı bilin. Eleştirilmekten korkmayın. Her gün kendinize sorun bugün kendim için sevdiklerim için vatanım için ne yaptım diyerek sorgulayın. İnsan ne kadar okursa o kadar cahil olduğunu anlar.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı, Prof. Dr. Tekin Arda’ya hayat hikayesini bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştığı için teşekkür ederek, günün anısına plaket ve hediye takdim etti.

 

Editör: Haber Merkezi