Safranbolu Belediye Meclisi dün akşam toplanamadı. AK Parti ve MHP'li Meclis Üyeleri dün akşam gerçekleştirilen Safranbolu Belediye Meclis Toplantısına grup olarak katılmadılar.

Belediye Başkan Yardımcısı Halil Bakkal'ın bu ay içinde İspanya gezisine görevlendirilmesinin oylanacağı Belediye Meclis toplantısı çok sayıda Belediye Meclis Üyesinin gösterdiği tepki nedeniyle gerçekleştirilemedi.

3 Yıldır Belediye Başkan yardımcılığı görevinde bulunan Halil Bakkal, şu ana kadar yedi kere yurtdışı gezilerinde görevlendirilmişti. Tüm masrafların karşılandığı adeta turistik gezi niteliğinde olan yurtdışı görevlendirmelerine sürekli Başkan Yardımcısı Bakkal'ın seçilmesine tepki gösteren AK Parti ve MHP'li Belediye Meclis Üyeleri toplantıya katılmamakla bu kıyak görevlendirmeyi protesto ettiler.

Dün akşam yapılan Safranbolu Belediye Meclis toplantısına AK Parti ve MHP’li Meclis Üyelerinin yanı sıra 3 CHP’li, 1 İYİ Parti meclis üyesi de katılmadı. Salt çoğunluğun sağlanamamasından dolayı Meclis Toplantısı açılmadan kapandı ve bir gün sonrası için olağanüstü toplanma kararı alındı.

Bugün gerçekleştirilecek olan olağanüstü Belediye Meclis toplantısında toplam sayının dörtte biri yeterli sayılacak.

Halil Bakkal'ın Başkan Yardımcılığı pozisyonunu kullanarak turistik gezi niyetinde bu zamana kadar 7 kez yurtdışı görevlendirmesi almıştı. Bakkal'ın sürekli bu tür gezilerde kendisinin görevlendirilmesine tepki gösterilirken, çok sayıda Belediye Meclis üyesi; "Bu kadarı da utanmazlığa giriyor. Madem bu kadar yurtdışı gezilerini seviyor kendi parasıyla gitsin. Safranbolu Belediyesinde bu tür görevlendirmeleri alacak başkaları hiç mi yok? Bundan sonra utanmadan gidiyorsa gitsin, gezsin, tozsun. Başka da bir işe yaradığı yok zaten." şeklinde ifadeler kullanıyorlar.

Editör: Haber Merkezi