Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın ‘en büyük projem’ dediği Ihlamur Teras, yeşil ilçenin en büyük sosyal tesisi oldu.

Yenice Belediyesi tarafından 70 dönümlük bir arazi üzerine kurulan, içinde restoran, kafe, ve 30’a yakın bungalov tipi konaklama evi bulunan Ihlamur Teras, belediyeye ait bir limited şirket işletmesi olarak faaliyetini sürdürüyor.

Bölgenin en önemli turizm tesisleri arasına giren Ihlamur Terasa, Başkan Zeki Çaylı’nın gösterdiği önem herkesçe biliniyor.

Çaylı’nın buraya olan sevdası ilçede yeni tartışma konularına yol açmaya başladı. 

Belediye binasındaki makamında durmadığını, zamanının çoğunluğunu Ihlamur Terasta geçirdiğini dile getiren Yeniceli vatandaşlar, Zeki Çaylı'nın asli görevi olan Belediye Başkanlığı görevini ihmal ettiğini öne sürüyorlar.

Başkanlık makamını belediyenin sosyal tesisine taşıdığını da dile getiren Yeniceliler “Belediye Başkanımız iki dönemdir aynı işi yapmaktan sıkılmış olmalı ki, restoran ve otel işletmeciliğine daha fazla mesai ayırıyor. Ne zaman Belediye binasına gitsek yerinde yok ve hep sosyal tesiste olduğunu ifade ediyorlar.” Şeklinde şikayetlerini dile getiriyorlar.

“Belediye Başkanının asli görevini birileri Zeki Başkana hatırlatsın” diyen Yeniceli vatandaşlar “Biz Zeki Çaylı’ya restoran ve otel işletmeciliği yapsın diye oy vermedik, Yenicemize hizmet etsin diye oy verdik. Tamam, Yenice’mize çok güzel turistik bir sosyal tesis kazandırdı, Allah ondan razı olsun ama Belediyenin işi turistik sosyal tesis işletmeciliği yapmak değil, şehre hizmet etmek ve sıkıntılarını, eksikliklerini gidermek için çalışmaktır.” Diyorlar. 

ILHAMUR TERASIN İLÇEYE EKONOMİK KATKISI NE?

Ilhamur Teras tesisinin restoran, cafe ve otel işletmesindeki malzeme alımlarının çoğunun ilçe dışından alındığının altını çizen Yeniceliler, Belediyeye ait bu sosyal tesisin ekonomik olarak ilçe esnafına kayda değer bir katkısı olmadığını da belirtiyorlar.

Böyle bir turistik tesisisin, ilçe halkına ve esnafına ekonomik olarak bir yansımasının olup, olmadığı da tartışılıyor.