Bugün Karabük Belediye Başkanlığı, Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Karabük Ticaret İl Müdürlüğü, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası, Karabük Kahveciler, Lokantacılar, Otel, Pastacılar, Fırıncılar ve Bakkallar Esnaf Odası Başkanlığı temsilcilerinin katılımları ile Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığında “Ekmek Fiyat Tarifelerini Belirleme Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi.

Komisyonun istediği tarife talebi, Karabük Merkez’de 200 Gr Ekmeğin 10TL, 400 Gr Ekmeğin ise 20 TL olması yönünde oldu.

Komisyonda Karabük Belediyesini temsil eden Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Temel komisyona katılım sağlayarak, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın talimatı ile Karabük Belediyesi olarak ekmeğe yapılacak zamma onay vermedi.
 
Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bütçeleri rahatlatmak ve sofraların vazgeçilmezi ekmeği almakta zorlanan vatandaşımıza kolaylık sağlamak üzere ekmeğe yapılacak zammı uygun görmedik. Her konuda halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

EKMEK ZAMMI İKİ AY SONRAYA ÖTELENDİ 

Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı, başkanlığında toplanan komisyondan ekmeğe zam oy çokluğu ile reddedilse de, Birlik Başkanı konuyu Ticaret Bakanlığına taşıyıp ardından kendisi zam yapabiliyor.

Sonuç olarak, Kısa adı KESOB olan Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hüseyin Kılıç, zam gerekçelerini iki kere bakanlığa taşımasının ardından zam uygulama hakkına sahip.

Ekmeğe zam ile ilgili şimdi gözler son kararı verecek olan KESO Başkanı Hüseyin Kılıç'a çevrildi.

Fırıncıların ve Odasının zam talebi karşısında Birlik Başkanı Kılıç'ın ne yönde karar alacağı merakla bekleniyor.

Editör: Vasfiye Yılmaz Tunç