CHP KARABÜK İL BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE İPİ 2 OY FARKLA BAYRAM KARADAĞ GÖĞÜSLEDİ


 


KONGREDE NELER YAŞANDI VE BAYRAM KARADAĞ SEÇİMİ NASIL KAZANDI


 

 

chp-kongre-ana-foto


Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Kongresinde 119 delegeden, 118 delege oy kullandı 2 delegenin oyu geçersiz sayılırken, 57 oy kayyum yönetimi ile İl Başkanlığına atanan ve birlik, bütünlük süreci adı altında getirilen İbrahim Ayhan aldı.

59 delegenin oyunu alarak, 2 oy farkla her kese ve her şeye rağmen 6 ay aradan sonra İl Başkanlığına tekrar gelen Bayram Karadağ oldu.

BAYRAM KARADAĞ’IN İL YÖNETİM KURULU

Av. Devrim Akagündüz

Müzeyyen Akel

Ulaş Aslantaş

İbrahim Ataşcan

Teoaman Çolak

chp-kongre-3Mehmet Selim Demirel

Zeynep Erol

Ünal Gülem

Ahmet Gündüz

Hasan Devrim Hacıyakupoğlu

Suat Kavak

Cahide Kuru

Kadriye Ovabaşı

Göksun Öztoprak

Sevil Öztürk

Ayfer Saraç

Ersin Taşpınar

Nazmiye Uysal

Cemal Şahin Ünsal

Zahit Yarar

KONGERDEN NOTLAR

Yenişehir Kültür Merkezi'nde yapılan ve CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak ve Bartın İl Başkanları, eski İl ve İlçe Başkanları ile tüm Partililerin katıldığı CHP İl Kongresi'nde Bayram Karadağ’ın kürsüde yaptığı konuşma sırasında partililer arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Olay daha fazla büyümeden güvenlik güçleri ile partililerin müdahalesi sonucu yatıştırıldı.

İl Başkan adaylarından önce il delegelerin bazıları ve Safranbolu İlçe Başkanı Abdullah Çakır, yaptıkları konuşmada Bayram Karadağ’a ağır eleştiriler getirdiler.

Bayram Karadağ konuşmasında rakibi İbrahim Ayhan’a hiçbir eleştiri getirmezken, genellikle ülke genelindeki gündemler ile ilgili politik söylemlerde bulundu.

İbrahim Ayhan ise konuşmasını gereğinden fazla kısa tuttu. Konuşmasında yalnızca Merkez İlçe Başkanı Serkan Adabaş’a kırgın olduğunu dile getirerek “Beni kayyum il başkanlığına öneren Serkan Adabaş oldu ve benim arkamda daha sonra durmadı.” Diye konuştu.

chp-kongre-1

İBRAHİM AYHAN NEDEN KAYBETTİ

Parti içinde birlik ve bütünlüğün sağlanması amacıyla Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in, dolayısıyla genel merkezin tam desteğini alarak, kayyum yönetimin başına getirilen İbrahim Ayhan geniş bir partili kesimden de destek almasına rağmen, kongre sürecini iyi yönetemedi.

Özellikle 20 kişilik yönetim listesini hazırlarken bazı kişi ve kesimlerin etki altında kalması, kendi istediği kişiler bile yönetime yazamaması, Ayhan’ı delege önünde zaafa uğrattı.

Daha bir hafta öncesine kadar 119 delegenin en az %70’inin desteğini arkasında bulan İbrahim Ayhan, yönetim listesine Bayram Karadağ’ın daha önce yönetiminde bulunan birkaç ismi yazması ve dar bir kesim ile birlikte çalışma sergilemesi kaybetmesine neden olan etkenlerin başında gösteriliyor.

chp-kongre-2BUNDAN SONRA NE OLUR?

Teşkilatlanmadan ve teşkilatlardan sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in, Bayram Karadağ’a karşı sert uyarılarda bulunmasına rağmen, Karadağ aday oldu ve kazandı.

Peki, şimdi bundan sonra ne olacak?

Kısa, orta ve uzun vadede olabilecek gelişmeleri şöyle sıralayabiliriz;

Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Bayram Karadağ’a karşı muhaliflerin harekete geçmesini dikkate alabilir ve başta görevden almak üzere, çeşitli seçenekler uygulayabilir. Bunun zayıf bir ihtimal olduğu belirtilse de, Adnan Keskin birçok kişinin içinde Bayram Karadağ’a söylediklerini unutmayacaktır.

En güçlü ihtimal olarak, Bayram Karadağ süreci götürebildiği yere kadar götürecek. Muhtemelen önümüzdeki yerel seçimlerden sonra yapılması beklenilen kongreye kadar görevde kalacak.

BAYRAM KARADAĞ’IN İŞİ ZOR

Eskipazar, Eflani ve Ovacık ilçe teşkilatları her ne kadar Bayram Karadağ’ın yanında olsa da, Safranbolu ve Yenice gibi Karabük’ün en büyük ilçe teşkilatları ile tam ters düşmüş bir pozisyonda.

Özellikle kongrede kendisini acımasızca eleştiren Safranbolu İlçe Başkanı Abdullah Çakır ile Karadağ’ın taraftarları tarafından saldırıya uğrayan Yenice İlçe Başkanı bundan sonra İl Başkanlığını tekrar kazanan Karadağ ile kolay kolay samimi olarak bir araya gelemezler.

KARABÜK NET HABER “58-58 OY ALIRLAR”

Karabük Net Haber olarak kongreden bir gün önce, her iki adayın, hangi ilçeden, kaç il delegesinin oyunu alabileceği yönünde “CHP’DE KILIÇLAR ÇEKİLDİ” başlıklı haberimizde her iki adayın ortalama 58’er oy alabileceğini ve bu seçimin adeta bıçak sırtı geçeceğini kamuoyu ile paylaşmıştık. Hatta haberimizin altına kongreden sonra bu haberimizin tekrar gözden geçirilmesini istemiştik. http://www.karabuknethaber.com/karabuk-chpde-kiliclar-cekildi

Analiz Haberimizde bir kere daha haklı haklılığımızı gördük ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek ile mutlu olduk.

 

Editör: Haber Merkezi