Bir yılın değerlendirmesini yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, kendisinden bir önceki Belediye yönetimini usulsüzlük yapmakla suçladı.

Necdet Aksoy’un Belediye Başkanlığı döneminde, özellikle imar alanlarında çok sayıda yasaya uymayan usulsüzlükler yapıldığını ve bu usulsüzlüklerin tamamını kendilerinin de zamanla gördüklerini ifade eden Başkan Köse “Bizden önceki belediye idaresi özellikle imarda öyle usulsüzlükler yapmışlar ki, onların yaptığı yanlış, hatalı ve usulsüz uygulamaları temizlemekle geçiyor günlerimiz. Hepsini tek tek tespit ettiriyorum. Geçmiş yönetimin tüm usulsüzlüklerini zamanı gelince kamuoyu ile paylaşacağım ve yargıya da taşıyacağım.” Diye konuştu.

Köse, iddia ettiği usulsüzlükler ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“İmar sorunu 10 yıldır kangren olmuş bir sorun. Bu planlarla ilgili çalışmaya başladığımız imar komisyonumuz, belediye meclisimiz çok yoğun çalışıyor. Bu konuda o kadar çok problemle karşı karşıya kaldık ki, 10 yıldır böyle bir sorunlar yumağı haline gelmiş ama çok büyük bir gayretle, çok mesafe sarf ederek, titizlikle çalışarak bu sorununda sonuna yaklaşıldı. Umut ediyorum ki birkaç ay içerisinde Safranbolu'daki imar problemleri çözülmüş olacak. Bu kadar uzamasının sebebi daha önceki idarenin yaptığı kanuna uymayan ya da göz ardı edilmiş konulardan dolayı. Bunların hepsini aslında ayrıntılı bir şekilde anlatmayı çok istiyorum fakat bununda zamanı var. Çünkü her konuyla ilgili geçmişten gelen bir yığın problemle uğraşıyoruz. Hani böyle göz ardı edilecek şeyler değil, usulsüz çok şey var. Bunlarında hepsinin açıklanacağı zaman mutlaka gelecektir, şu an bunları açıklamak istemiyorum ama birçok usulsüzlükle mücadele ediyoruz ve üstesinden de geliyoruz.”

Başkan Köse’nin suçlama yaptığı bir önceki Safranbolu Eski Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un ise kendisi ve dönemindeki iddialar ile ilgili herhangi bir açıklama yapıp yapmayacağı ise merakla bekleniyor.

Editör: Ergün Başkaya