Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, 9 Nisan Mimar Sinan’ı Anma ve Mimarlar Gününde Safranbolu Belediyesi Nazmiye Yeşilyurt Gündüz Çocuk Bakım Evindeki miniklerle buluştu.

Önemli gün ve haftaları atlamayan minikler mimarlar gününde de çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaparken, Başkan Köse’de çocuklara mimarlığı anlattı. Ziyaret süresince çocuklarla çizimler yaptı oyunlar oynadı.
Tüm sınıfları ziyaret eden ve çocuklarla tek tek ilgilenen Belediye Başkanı Elif Köse, “ Bu gün bir yandan bu güzel coğrafya için birbirinden önemli eserler bırakmış, hepimizin feyz aldığı Mimar Sinan’ı anıyor, bir yandan da Mimarlar Gününü kutluyoruz. Gündüz Çocuk Bakım Evimizdeki miniklerimiz de bizleri unutmamışlar. Öğretmenleri ile birlikte çok güzel çalışmalar yapmışlar” dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN MUTLULUĞU BİZİM MUTLULUĞUMUZ

Çocukların geleceğin teminatı olduğunun altını çizen Başkan Köse, “ Onlar yarının doktorları, öğretmenleri, mimar ya da mühendisleri. Küçük yaşta bir şeyler öğrenmeleri, ilerideki öğrenim hayatlarında da faydalı olacaktır.  Burada öğretmenlerimiz bir yandan oyunlarda eşlik ederken diğer yandan da hayatın çeşitli alanlarında fidan dikmeden pasta yapmaya ya da çeşitli meslek dallarını anlatmaya kadar pek çok etkinlik yapıyorlar. Çocuklarımızın burada mutlu olduğunu görmek ise bizleri ayrıca sevindiriyor. Her birini gözlerinden öpüyorum” dedi.