Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse “Böylesine mübarek gün ve geceler birlik ve beraberliğe her zamankinden fazla ihtiyaç duyduğumuz zaman dilimleridir. Özellikle bütün dünyada olduğu gibi ülkemizi etkileyen virüs, hemen ardından asrın felaketi olarak nitelendirdiğimiz deprem felaketinin ardından kardeşliğimizi, dayanışmamızı, maneviyatımızı en üst seviyeye çıkararak, Ramazan ayının müjdelendiği bu mübarek kandil gününü en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekmektedir.” diyerek şunları kaydetti:

Üç ayların manevî hayatımıza getirdiği bereketle birlikte Miraç gecesine ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu mübarek gecede elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. Kardeşlik ve birlikteliğimizin güçlenmesine, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz. Yüreklerimizi kin ve nefret duygularından arındırmak, dostluklarımıza daha da önem vermek için bu mübarek geceyi büyük bir fırsat olarak görmeliyiz. 

Sevgili Peygamberimizin, Yaradan’ın huzuruna yükseldiği gün olan Miraç Kandili'nin, dargınlıkları gidermek, barışı yaymak, nefislerimizi terbiye etmek, hayatımızın muhasebesini yapmak için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyor ve bu düşüncelerle tüm İslam âleminin, ülkemizin ve Safranbolulu vatandaşlarımızın Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”