KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç Dr. Erkan Doğan’a arabası üzerinden akıl almaz bir suikast girişimi yapıldı.

KBÜ E.A. Hastanesi Başhekimi Doğan’ın, hastane binasının arka tarafına park ettiği Toyota Avensis marka arabasının 4 lastiğinden üçünün bijonları gevşetildi.

Başhekimden aldığımız bilgiye göre; Doç. Dr. Erkan Doğan, dün akşam saat 20:00 sularında hastanenin arka tarafına park ettiği arabasına bindikten kısa bir süre sonra aracın yalpaladığını hissediyor. İnip baktığında bir şey göremiyor ve yine bir süre daha sürmeye çalışıyor ama aracın gidişinde ciddi problem hissediyor. Bir tamirci çağırıyor, fakat tekerleklerin bijonlarının gevşetildiği akşam karanlığında hemen fark edilemiyor.

Aracın bu şekilde kullanılamayacağına karar verilince, çekici çağırılıyor ve araç çekiciye bindirilirken, arka sol lastik yan yatıyor. Bunun üzerine yapılan incelemede, ön sağ lastik hariç, aracın üç lastiğinde bulunan beşer bijondan üçer tanesinin tamamen gevşetildiği tespit ediliyor.

Hastane Başhekimi Doğan, yaşadığı bu olay üzerine emniyet güçlerine müracaat ediyor. Aracın park edildiği hastanenin arka tarafındaki yerin güvenlik kameralarının kör noktaya denk geldiği için bijonların gevşetilme anı olmadığını ifade eden Doğan, “Savcılık tahkikatını devam ettiriyor. Tüm güvenlik kameraları inceleniyor.” Dedi.

Böyle alçakça bir suikast girişimini kim veya kimler tarafından yapıldığını bilmediğini, hatta tahmin bile etmediğini belirten Başhekim Doğan, “Safranbolu’da oturuyorum. Üç tekerleğin bijonları gevşetilmiş aracımla çevre yoluna inseydim, dolayısıyla 50 ila 80 km arası bir hız yapabilirdim. Ondan sonrasını düşünemiyorum. Allah korumuş. Rabbim kötü kalplilere fırsat vermesin.” dedi.  

Savcılık tarafından titizlikle sürdürülen ve emniyet güçlerince devam eden tahkikat sonrası akıllara gelmeyecek böyle bir suikast girişiminin kim veya kimler tarafından yapıldığı tespit edilmeye çalışılıyor.       

Editör: Ergün Başkaya