İkinci defa alkollü araç kullanmaktan ehliyetlerine iki yıllığına el konulanlar ancak Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitim Kursu (SÜDGE) görerek, ehliyetlerini geri almak için bekleyenlere Karabük İl sağlık Müdürlüğü tarafından müjdeli haber geldi.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitimi (SÜDGE) kurs başvuruları ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Başvuruların 15 Şubat Saat 10:00’da yalnızca Karabük İl Sağlık Müdürlüğünün ( https://karabukism.saglik.gov.tr/ ) resmi internet sitesi üzerinden alınacağı belirtilen duyuruda diğer şartlara da yer verildi.  

Eğitim başlangıç tarihleri başvuruları kabul edilen kursiyerlere geri dönüş yapılarak bildirileceği ve toplamda 84 kişinin başvurusunun kabul edileceği açıklanırken, yedek kontenjan oluşturulmayacağı da belirtildi.

Eğitim kurslarının 12’şer kişilik gruplar halinde yapılacağı ve sırası geldiğinde herhangi bir nedenle gruba dahil olamayan kişilerin diğer gruplara da dahil edilmeyeceği önemle vurgulandı.

Başvuru sırasına göre sıralandırılmanın yapılacağı SÜDGE kursları ile ilgili “Eğitime katılacak kursiyerler kontenjan dahilinde kabul edilecek olup, kayıt için gerekli evraklar sadece başvurusu kabul edilenlerden istenilecektir.” Denildi.

Başvurusu kabul edilen kursiyerlerin bizzat aranacaığı ifade edilirken, kayıt esnasında istenecek evraklar ise şu şekilde açıklandı;

- Eğitim programına katılma isteğini belirten dilekçe (matbu evrak Müdürlüğümüz tarafından verilecektir)

- 4 adet vesikalık fotoğraf

- Trafik Zabıtası tarafından düzenlenen sürücü belgesi geri alma tutanağı örneği

- Nüfus Cüzdanı fotokopisi 

- Eğitim ücretinin (2022 yılı için 2.860,00 TL) yatırıldığına dair makbuz.

Kurs ücretleri ile ilgili duyuruda ayrıca 2023 yılı kurs ücreti için bakanlık tarafından herhangi bir güncelleme yapıldığı takdirde, güncel tutarın geçerli olacağı ifade edildi.