AK Parti Ovacık Belediye Başkan Adayı Ahmet Şahin ve İl Genel Meclisi Üyeleri Ahmet Tam ile Halil Aydın seçim çalışmalarına hız verdi.

Özellikle kadınlara ve gençlere yönelik istihdam alanları oluşturmak isteyen üçlünün hedefinde ise tarımsal ve hayvansal projeler var.

Geçtiğimiz Cuma günü AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt ve Karabük Milletvekili ve Ak Parti Genel Sekreter Yardımcısı Cem Şahin’in de katıldığı törenle seçim bürosunun açılışını yaparak, seçim kampanyasının startını veren, Ovacık Belediye Başkan Adayı Ahmet Şahin ve İl Genel Meclis Adayları Ahmet Tam ile Halil Aydın ilçe merkezinde ve köylerde çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye Başkan Adayı Şahin ve İl Genel Meclis Adayları Tam ve Aydın, önümüzdeki dönemde istihdama yönelik projelere önem vereceklerini belirtiyorlar.

AK Parti’nin aday üçlüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hepimizin de malumu olduğu üzere ilçemiz Türkiye’nin en küçük ilçelerinden biri. Hedefimiz gerek kalkınma ajanslarının, gerekse de devletimizin diğer birimlerinin hibe ve kredi desteklerinden yararlanarak, kadın ve genç istihdamına yönelik projeler geliştirerek, göçü durdurmak, hatta tersine çevirmek.

Bu konuda da şimdiden değişik projeler üzerinde çalışıyoruz. Bunlardan biri, belediyemiz bünyesinde kuracağımız bir kooperatifle ilçemizde bir turşu üretim tesisi kurmak. Gençlerimize ve kadınlarımıza serasını, fidesini ve ilacını verecek, onların ürettiği ürünlerden de kooperatifimiz bünyesinde kuracağımız tesiste “Ovacık” markası ile turşu üreteceğiz. Böylelikle hem onlara istihdam oluşturacak hem de ekonomik kaynakları son derece dar olan belediyemize ek gelir sağlayacağız.

Bir diğer projemizde salamura asma yaprağı üretimi. İlçe merkezimizde hazineye ait arazilerimiz var. Buraları devletimizden kiralayarak, Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzle birlikte ortak projeler geliştirmeyi ve bölgemizin tarımsal bir markası olan Çavuş üzümünden asma yaprağı üreterek, küçük bir Erbaa olmayı hedefliyoruz” şeklinde görüş belirttiler.

2-128

1-155