AK Parti Kadın Kolları teşkilatları, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen deprem afetinden etkilenen Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki 11 il de yaraları sarmak için çalışmalarını sürdürüyor. 

Saha çalışması sonucu diğer ihtiyaçlarla birlikte mutfak malzemesi ihtiyacı olduğunu tespit eden AK Parti Kadın Kolları bu doğrultuda hazırlık yapmaya başladı. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı, Kahramanmaraş merkezli deprem afetinden etkilenenler için "Sıcak Sofralar Tekrar Kurulsun” diyerek mutfak seti kampanyası başlattı.

Başlattıkları "Sıcak Sofralar Tekrar Kurulsun” kampanyası hakkında bilgilendirmede bulunan, deprem afetinin ilk anından itibaren yaraları sarmak için çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran AK Parti Karabük İl Kadın Kolları Başkanı Saime Öksüzoğlu, saha çalışmalarında diğer ihtiyaçlarla birlikte mutfak malzemesi ihtiyacı olduğunun da tespit edildiği, bu doğrultuda AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir'in öncülüğünde başlatılan “Sıcak Sofralar Tekrar Kurulsun” kampanyası ile bölgeye mutfak seti gönderileceğini kaydetti.

Öksüzoğlu yaptığı açıklamada, “Depremin yaralarını sarmak, depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanında olmak için çalışmaya devam ediyoruz. Asrın felaketinin yaşandığı ilk andan itibaren sahada olan kadın kolları teşkilatlarımız, özellikle kadın ve çocukların ihtiyaçlarını tespit ve temin için seferber oldu. 

Sofra İçin Temel Malzemeler Gönderilecek

Çadır kentlerin kurulması ve kısa zamanda konteyner kentlere geçilecek olması, ihtiyaçları farklı bir noktaya taşıdı. Saha çalışmalarımızda diğer ihtiyaçlarla birlikte mutfak malzemesi ihtiyacı olduğunu da tespit ettik. Bu doğrultuda AK Parti Kadın Kolları teşkilatları olarak Türkiye genelinde il ve ilçe teşkilatlarımızı kapsayan yeni bir kampanya başlattık.” ifadelerini kullandı.

“Sıcak Sofralar Tekrar Kurulsun” kampanyasına destek olmak isteyenler AK Parti Karabük İl Başkanlığına müracaat edebilir.

“Sıcak Sofralar Tekrar Kurulsun” mutfak seti kampanyası kapsamında, hazırlanan mutfak setleri, çadır/konteyner kentlerde yaşayan depremzedelere teslim edileceğini kaydeden Öksüzoğlu, düzenledikleri kampanya ya katılmak isteyen vatandaşları da AK Parti Karabük İl Başkanlığına müracaat edebileceklerini kaydetti.

Tüm Yaralarımızı Birlikte Saracağız

AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Saime Öksüzoğlu, AK Parti Kadın Kolları olarak, zaman içinde oluşacak ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmalarını çeşitlendirmeye devam edeceklerini ifade ederek, depremin yaralarını birlikte saracaklarını, tüm Türkiye’de il ve ilçe teşkilatları olarak sürekli sahada olup depremden etkilenen vatandaşları yalnız bırakmayacaklarını belirtti.

“Sıcak Sofralar Tekrar Kurulsun” kampanyasında mutfak seti içerisinde bulunacak malzemelerin, tencere, tava, çaydanlık, tabak, kase (en az 6 adet), bardak (su, çay, kupa en az 6’şar adet), çatal-kaşık (en az 6 adet), saklama kabı, ekmek bıçağı, sofra bezi yer aldığı belirtildi.