Geçtiğimiz hafta sonu yapılan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda milletvekili adayı olmak isteyen il başkanlarına ‘istifa için hazır olun’ talimatı verildi.

AK Parti’de milletvekili adayı olmak isteyen 40 civarında il başkanının bulunduğu ancak Genel Merkez Yönetiminin bu taleplerden şimdilik 25’ine sıcak baktığı belirtiliyor.

Milletvekili olmak isteyen il başkanlarının, 15 Ocak’tan sonra aranarak, Genel Merkez’e davet edilecekleri ve istifalarının kabul edileceği bildirildi.

AK Parti Genel Merkez Yönetimi, ilk defa il başkanı olan ve henüz ikinci dönemini dahi yapmamış il başkanlarının milletvekili adaylığına sıcak bakmadığını da bildirdi.

Partide üç dönemdir il başkanı olan ve başarılı bir süreç geçiren il başkanlarının milletvekili adaylığı talepleri değerlendirmeye alınacak. Bölgelerinde yüksek oranda başarı gösteren bazı il başkanları için ise istisnai bir durum uygulanabilecek.

Milletvekili adaylığı için hazırlanan AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz ile ilgili henüz net bir bilgi yokken, istifa edip milletvekili aday adayı olmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

Toplantıda ayrıca il başkanlarının bölgede yürüttükleri çalışmalar da ele alınırken, il başkanlarına “Seçim için mayıs ayı ağırlıklı gözüküyor. Ona göre hazırlanın. Sahayı boş bırakmayın, çalışmalarınızı hızlandırın. Yarın değil, hemen şimdi diyerek her haneyi en az iki kere ziyaret edin. Yaptıklarımızı, bundan sonra yapacaklarımızı herkese iyi anlatın. Oy oranında düşüş yaşanan bölgelere ağırlık vererek; küskünlerin, kırgınların gönlünü alın. Girilmedik sokak, cadde, dükkân bırakmayın. Her bir üyemizi partimize yeni bir üye kazandırması için teşvik edin.” talimatı verildi.

Editör: Ergün Başkaya