Tüm Yetkili Müesseseler ve Döviz Büroları Derneği (TÜYEMDER), Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı kuruluşlar ile birlikte ortaklaşa düzenlediği toplantıda sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Ülke genelinde 852 döviz bürosunun üye olduğı TÜYEMDER’in toplantısına yoğun katılımın oldu. 

1992 Yılından bu yana Karabük’te de Birikim Döviz olarak 32 senedir hizmet veren Birikim Döviz Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sokök’ün de yönetiminde bulunduğu TÜYEMDER’in toplantısında sektör temsilcilerine çeşitli konularda bilgilendirmeler yapıldı.

TÜYEMDER Yönetim Kurulu tarafından Elite World Grand Hotel’de düzenlenen Eğitim ve İstişare Toplantısına MASAK'dan Naciye Çaycı, Aysel Bozavcı, Hazine Başkontrolörü Çelebi Yalçın, Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan Burak Aydın, TÜYEMDER üyelerine bilgilendirici sunumlar yaptı ve soruları cevaplandırdı.

TÜYEMDER tarafından düzenlenen eğitim programına katılım sağlayan şahıs ve şirketlere verilen sertifikalar MASAK, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından onaylanarak resmi belge olarak kabul edildi.

Toplantıya katılan Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerine TÜYEMDER Yönetim Kurulu tarafından plaketleri verildi. TÜYEMDER Yönetim Kurulu Üyesi olan, Karabük Döviz Bürosu sahibi Ahmet Soykök’de katılımlarından dolayı MASAK üst düzey yöneticisi Aysel Bozavcı’ya plaketini takdim etti.

TÜYEMDER hakkında bilgi veren Ahmet Soykök “Ülke genelinde bulunan 852 Döviz Bürosunun üye olduğu ve kısa adı TÜYEMDER olan Tüm Yetkili Müesseseler ve Döviz Büroları Derneği, Türkiye para piyasalarının kalbini oluşturmakta ve çok önemli bir rol üstlenmektedir.” Dedi.

Ahmet Soykök1

Editör: Özenay Kahriman