Karabük Üniversitesi hazırlık sınıfı öğrencisi 18 yaşındaki Gabon uyruklu Ibouanga'nın cesedinin Filyos nehri kenarında bulunmasının ardından ölümündeki sır perdesinin aydınlanması için Gabonlu öğrenciler Rektörlük binası önünde eylem yaptı.

Önceki gün Karabük-Zonguldak karayolu Yeşil köy mevkisinde Filyos Çayı kenarında kimliği belirsiz siyahi bir kadın cesedi bulunmuştu. 

Jandarmanın çalışması sonucunda, bulunan siyahi kadın cesedinin Gabonlu 18 yaşındaki Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'ya ait olduğu ve Karabük Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü hazırlık sınıfında öğrenim gördüğü belirlenmişti.

Ölüm nedeni henüz belirlenemeyen Ibouanga'nın ölümündeki sır perdesinin aydınlanması ve varsa suçlulularının bulunması için Gabonlu öğrenciler Karabük Üniversitesi Rektörlük binası önünde bugün eylem yaptı.

Rektörlük binası önünde çeşitli sloganlar atan ve "Dina'ya adalet yerini bulsun. Ne ayıp" şeklinde dövizler taşıyan grup, arkadaşlarının ölümündeki sır perdesinin bir an önce kaldırılmasını istediler.

FİLYOS ÇAYI KENARINDA SİYAHİ KADIN CESEDİ BULUNDU FİLYOS ÇAYI KENARINDA SİYAHİ KADIN CESEDİ BULUNDU