Karabük'ün Yenice İlçesinde genç bir girişimci Belediye Başkanı Zeki Çaylı'nın destekleri ile 3 ayda 3 ton kültür mantarı yetiştirdi


 

20131115AW000767_01Karabük’ün Yenice ilçesinde İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümünde eğitim öğretim gören Erdal Yılmaz isimli genç Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın yardımı ile atıl vaziyette olan okul binasında 3 ayda 3 ton kültür mantarı yetiştirdi.

Erdal Yılmaz, geçtiğimiz ay Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’yı ziyaret ederek kültür mantarı yetiştirmek istediğinden ve bu yönde yardım istediğini belirterek, “Atatürk Mahallesi ile Derebaşı Köyü sınırında kalan ve atıl durumda olan Milli Eğitime ait Cumayanı Okul binasının tahsisi yönünde başkanımızdan yardım istedim. Başkanımız sağ olsun atıl vaziyette olan binayı 5 yıllığına tarafıma tahsisi konusunda çok yardımcı oldu” dedi.

Belediye Başkanı Zeki Çaylı, 3 ayda 3 ton kültür mantar yetiştiren Erdal Yılmaz’ı ziyaret ederek, "Girişimcilere örnek olacak bir proje. Bire 10 kazandıracak bir projeyi hayata geçiren Erdal Yılmaz kardeşimizi kutluyorum. Bu tür girişimlerin artmasını bekliyoruz. Biz, her konuda destek olmaya hazırız. Yeter ki insanlarımız üretmek istesinler. Güzel bir çalışma. Kardeşimize destek olduk, olmaya devam edeceğiz" dedi.

Erdal Yılmaz da, "Belediye Başkanımız işin başından itibaren yardımcı oldu. Hedefimiz, 1 yılda 9-10 ton kültür mantarı üretmek. Pazar sıkıntısı olmayan bir iş. Birkaç arkadaşımız daha bu işi yapsa sebze halleri ile dahi görüşebiliriz. Üretimin artması lazım. Yeni girişimciler lazım. Bu iş masrafı az olan ve getirisi çok olan bir iş. Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum" diye belirtti.