KARGAZ Doğalgaz Dağıtım Şirketi tarafından Karabük’ün Yenice ilçesine doğalgaz getirme çalışmaları başladı.

KARGAZ Şirketi tarafından Yenice Belediyesi’ne doğalgaz arzının sağlanması için teknik çalışmalara başlandığı belirtilen bir yazı gönderilerek, bu çalışmanın teknik kısmı için Yenice Belediyesi’nden ilçenin imar planları, onaylı mahalle sınırları, kadostral haritalar, bina sayıları, hane sayıları, işyeri sayıları ve su abone sayıları gibi bilgiler istendi.

KARGAZ Yetkilileri Yenice ilçesine doğalgaz getirebilmek için bu tür teknik bilgiler ışığında çalışmaların startının verildiği ve planlama dahilinde Yenice’ye doğalgazın verileceği belirtildi.

ZEKİ ÇAYLI ALGI OLUŞTURUYOR

Yenice Belediye Başkanı ve MHP Adayı Zeki Çaylı, Doğalgazın Yenice’ye getirilmesinin siyaset malzemesi olarak kullanıldığını ve Yenice’ye doğalgazın getirilmesi için halkın kandırıldığını iddia ediyordu.

Çaylı, şimdi de Yenice’ye doğalgazın getirilmesi için Bakanlar Kurulu kararının gerekli olduğunu belirtiyor.

Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sisteminden sonra Bakanlar Kurulu kararlarına artık başvurulmadığı ve Cumhurbaşkanlığı Kararları ile ülke yönetimin gerçekleştiğini göz ardı eden Zeki Çaylı “Bakanlar Kurulu kararı gerekli” diyerek algı oluşturmaya çalışıyor.

Halbuki Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) kararı izni ile doğalgazı Yenice’ye getirme kararı bu bölgede doğalgaz dağıtım yetkili şirketi olan KARGAZ’a ait.

ESKİPAZAR İLÇESİNE DOĞALGAZ GETİRME KARARI BAKANLAR KURULUNDAN MI ÇIKTI?

Karabük’ün siyaset büyüğü ve devlet adamı TBMM 23. Dönem Başkanı ve 24 ile 26. Dönem AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in girişimleri ile KARGAZ şirketi EPDK’nın izni ile Eskipazar’a doğalgaz getirmişti.

COŞKUN GÜVEN “DOĞALGAZ YENİCE’MİZE HAYIRLI OLSUN”

AK Parti Yenice Belediye Başkan Adayı Coşkun Güven ise KARGAZ’ın teknik çalışmalara başladığını kendi sosyal medyasından duyurarak, şu açıklamaları yaptı;

“Yenice’mize Doğalgaz Gelmesine yönelik, teknik çalışmalar başlamış olup, dağıtım fiması KARGAZ tarafından Belediyemizden, ilçemizin güncel nazım ve uygulama imar planları ile mahalle sınırları, kadastral haritalar İstenmiştir. Tüm Hemşerilerimize hayırlı olsun.”

Editör: Haber Merkezi