YENİCE’DE KAÇAK ORMAN EMVALİ İDDİALARI ARTIK AYYUKA ÇIKTI

HER YIL MİLYONLARCA TL KAÇAK ORMAN EMVALİ RANTININ İÇİNDE BİRÇOK ÜST DÜZEY KAMU YÖNETİCİLERİNİN OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR

rantt

Ormanları ile ünlü Karabük’ün Yenice ilçesinde çok uzun yıllardır kaçak orman emvali işinin artık organize bir hale geldiği ve her yıl milyonlarca lira rant elde edildiği iddiaları kamuoyunda konuşulmaya başlandı.

Daha önceki yıllarda Yenice'deki orman ürünleri kaçakçılığı birçok defa ülke gündemine gelmiş ve TBMM gündemine dahi taşınmıştı. Ama her defasında Yenice ormanlarının talan edilmesi zaman içerisinde unutuldu.

Ormanlarda kaçak kesim yapıldığı ve bu kaçak kesim ile her yıl onlarca kamyonun kaçak yollar ile Yenice dışına çıkarılarak el altından satıldığı iddiaları ilçede sıkça konuşulmaya başlandı.

Bazı orman kooperatiflerinin, kamu kurum yöneticilerinin, seçilmiş ve atanmış yerel idarecilerin kaçak orman emvali işinin içinde olduğu iddiaları ise yıllardır organize bir hale gelmiş orman kaçakçılığının hangi boyutlara ulaştığını gösteriyor.

Zonguldak’ta bulunan Orman Bölge Müdürlüğünün ise organize hale gelmiş ve her yıl milyonlarca lira rant elde edilen orman ürünleri kaçakçılığı iddiaları karşısında ne yapacağı kamuoyunda merakla bekleniyor.

Çok uzun yıllardır Yenice ormanlarındaki kaçak kesimlerle ormanların talan edildiği ise ayrı bir tartışma konusu.
Editör: Haber Merkezi