MHP!li Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili yine Karabük gündeminde çok tartışılacak bir iddiada bulundu. Vergili, Kredi Yurtlar Kurumu Karabük İl Müdürü Kadir Özkan'ı FETÖ'cü İmamlar aracılığı ile tanıdığını öne sürdü.

5 Bin evler park açılışında yaptığı konuşma Karabük gündeminde çok tartışılacak olan konuşmasında Rafet Vergili "Seçim zamanı yine geldi. Biz 9.5 yıl evvel önümüzde projelerle ortaya çıktığımız zaman herkes şöyle söylüyordu: Rafet Vergili yalan söylüyor, palavra atıyor, yıldızları gökten indiriyor derken, şimdi yapılan işleri herkes küçümsemeye başladı. Biz bugünkü bedelle Karabük'e en az 500 milyar liralık hizmette bulunduk. Meydanından tutun, alt geçitleri, kütüphanesi, dolmuş durakları, yürüyen merdivenleri, asansörleri, hal binası, mezbaha binası derken 23 tane sosyal yaşam merkezi, bazıları ortak kullanım içerisinde, şu anda açacağımız 116. park ki bunların çoğunu bedeliyle satın alarak yaptık. Mezarlık projeleri, yine sosyal projelerimizden yaşlı bakım hizmetleri derken bugünlere kadar geldik. Şimdi bugünlerde tekrardan başlayacağız siyaset sahnesinde kimler neler yapıyor, neler yapmıyor, bunları ölçmeye tartmaya başlayacağız. Bizim geldiğimiz gün Karabük Belediyesinde elektrikler kesildi, işçinin 11 ikramiye alacağı vardı. Bugün itibariyle Karabük Belediyesinde işçinin bir kuruş alacağı yoktur. Görevimde bulunduğum andan itibaren işçinin maaşını bir gün dahi geciktirmedim. Ve şu anda da belediyenin varlığına varlık kattık. Yapmış olduğumuz iş merkezleriyle, satın almış olduğumuz arazilerle, arsalarla belediyenin varlığını da en az üçe beşe katladık. Ama ben şuna inanıyorum, biliyorum ki biz bu hizmetleri yaparken bütün Karabüklü'nün duası da bizimle beraberdi. Herkese buradan şükranlarımı sunar, Allah razı olsun derim." diye konuştu.

YALAKALIĞI ŞİAR EDİNENLER VAR

Vergili bir akademisyenin yaptığı tez çalışmasına da değinerek, "O kadar kısır siyaset yapıyoruz ki. Bir tane akademisyen arkadaşımız ana okullarında anket yapmaya başladı. Sorulan soruların hepsi çöp konteynerlerine kadar Karabük Belediyesi ile ilgili yönlendirici soru. Ve bu akademisyen arkadaşımız tez hazırlıyormuş. Ben partimin Avrupa Birliği Yerel Yönetimler Meclisi üyesiyim, Avrupa'da konsey üyesiyim. Biz yerel yönetimlerinin problemlerinin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Hangi konularda tez hazırlanması gerektiğini de çok iyi biliyoruz. Yerel yönetimlerdeki en önemli hadise rüşvet ve şeffaflık olayıdır. Bu arkadaşlarımız üniversite talebesi yetiştirecek beyinlerini dahi geliştirememiş. Ama bir taraftan şunu beceriyorlar, yalakalık yapmayı kendilerine şiar kabul ediyorlar." dedi.

KYK KARABÜK İL MÜDÜRÜ KADİR ÖZKAN FETÖ'CÜ MÜ?

Vergili Karabük gündeminde ciddi tartışmalara neden olacak konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Yine bir Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü var ve bugüne kadar biz öğrencileri Karabük'e kaydettirmeye çalışırken, ben bu müdürü de burada Fetullah'ın imamları vasıtasıyla tanıdım. Bırakın kardeşim bu işi, Karabük'ü, Karabüklüler halleder. Karabüklüler kimi seçeceğini, kime yol vereceğini çok iyi bilirler. Biz bu güne kadar Karabük Belediyesinin kasasına kimsenin elini sokturmadık. Hiç kimseye torpil yapmadık. Hiç kimseye arazi rantı sağlamadık. Ben Karabüklülerin bu idareyi aynen devam ettireceklerine canı gönülden inanıyorum."

Editör: Haber Merkezi