Seçim çalışmalarına yoğun bir şekilde devam eden Karabük Belediye Başkanı ve MHP Adayı Rafet Vergili, seçim çalışmaları kapsamında mahalle toplantılarına Ergenekon Mahallesi ile devam etti.

Ergenekon Mahallesinde gerçekleştirilen mahalle toplantısında bir konuşma yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili AK Parti Adayı Burhanettin Uysal’ı hedefe koyarak eleştiriler yaptı.

Vergili “Rektörlük döneminde başarılı olmuş olabilir, belirli bir süre başarılı oldu, sonra kendini siyasete hazırladı ve 3 yıl milletvekilliği yaptı. Bu 3 yıllık dönemde milletvekilimizi Karabük'te kimse görmedi. Milletvekili olmadan önceki seçimlerde hastanelerin önüne "bu hastaneler yıkılmayacak" diye çok büyük pankartlar astırıldı. Ama hastaneler yıkıldı. Milletvekilliği döneminde yapmış olduğu tek icraat var oda kendisinin çift maaş alabilmesi ile ilgili kanun tasarısını meclisten geçirdi. Bunun dışında bir icraatı daha var. Üniversiteye bir stadyum yaptı 20 trilyon lira para harcadı. Üstüne ay yıldız taktı, 9 trilyon lira harcadı, toplam 29 trilyon lira yaptı. Üniversitedeki bu stadyum zamanla kaymaya başladı, kullanılamaz hale geliyordu. Üniversite bu stadyumu kurtarmak için tekrardan 21 trilyon lira daha harcadı. Bugüne kadar da orada 20 tane tören yapılmadı. Şimdi bize şehircilik dersi veriyor. O meydana talebeleri nasıl alacakmış onu anlatıyor. Valiliğin önüne gidiyor çekimler yapıyor. Belediyeyi zarara uğrattı diye anlatıyor. O bina 10 trilyondu sonra 20 oldu. Dünkü konuşmasında 50 trilyon lira olmuş. Rakam her gün artıyor.” Diye konuştu.

200 EVLERİ KİM BETON YIĞINI YAPTI?

İYİ Parti’nin kadrolu adayı Dursun Altıparmak’ı da kastederek eleştirilerine devam eden Vergili “Sonra diğer adayımız her 5 yılda bir Karabük'e gelir ve aday olur. Sanki kendisi hiç Belediye Başkanlığı yapmamış. Şu andaki problemleri anlatır. Kendi döneminde çözdüğü bir tane problem varsa, çıksın onu konuşsun. Ben yaptığı icraatları söyleyeyim. 200 Evler'i beton yığınına döndürdü. Çocuklar için bir metrekare park alanı bulamıyoruz, ağaç dikecek yer bulamıyoruz. Yalnız rant uğruna 200 Evler'i ortaya çıkarttı.

Ben 1990 senesinde Ticaret Sanayi Odası Başkanı iken Organize Sanayi için müracaatta bulundum, görevim bittiği zaman bakanlık tarafından tastiklendi. Kendilerine tavsiye ettim. Dedim ki "Hamzalar'dan, 3 Evler'e kadar Organize Sanayi ilan edin" Demir Çelik'in arazisinin 15 misli büyüğü bir araziydi. Ama sırf siyaset uğruna, birilerine rant sağlayabilmek için dağın tepesine Organize Sanayi kurdu. 2008 senesi geldim Organize Sanayi'de bir sucuk, birde peynir farikası vardı. 17 trilyon liraya kendim elektrik indirme tesisi yaptırdım, devlete hibe ettim. Şuanda yapılan fabrikalarda 2000 kişi ekmek yiyor. Eğer bu sanayi bölgesi büyük bir yer olsaydı ben tahmin ediyorum ki 5-10 bin kişi ekmek yerdi. İnşallah konuşa konuşa Eskipazar'a büyük bir Organize Sanayi kurduracağız.

3'üncü icraatı tam şehrin ortasına Kares gibi bir beton yığını yaptı. 2009 senesinde Belediye Başkanı olmasaydım Kares'in inşaatı hala bitmemiş olurdu. 20 sene bitmemiş. Kendilerine "ya burayı bitireceksiniz ya da belediyeye bırakacaksınız" dedim. 3 tane icraatı var.

Şimdi çıkmış Organize Sanayi'nin arıtmasından konuşuyor, çevre kirliliğinden konuşuyor. Sen Karabük'te değil misin? Gel bu mücadeleleri beraber verelim. Diğeri de çevre kirliliğinden bahsediyor. Bu çevre kirliliği kimin işi? Bakanlığın işi. Ben bunu Karabük'ü temizletmek için kendim üstlenmişim ve her türlü yaptırımı Demir Çelik'e ve Marzinc'e yaptırmışım. Bakanlık elinizde gidin kapattırın. Defalarca bakanlığa da faks çektim. Kapatın buraları dedim. Hiç birisinin kılı bile kıpırdamadı. Yapamazlar. Neden? Çünkü bugüne kadar ki çalışmaları yalnız holding sahipleri ve zenginler ile olmuştur. Onların menfaatine uygun bir şey varsa yapmak için yola çıkarlar. Ben holding patronlarının uşağı olmadım ama garibin gurebanın yanında oldum.” İfadelerini kullandı.

BURHANETTİN HOCANIN TEK PROJESİ RAFET VERGİLİ, AKŞAMA KADAR VERGİLİ’Yİ KONUŞUYOR

Karabük Belediye Başkanı ve MHP Adayı Vergili konuşmasına şöyle devam etti;

“Holding patronlarının hiç birisinin beni satın almaya gücü yetmez. Şimdi kalkmış biri holding patronu için "hava alanı yapıyorum" diye yola çıkmış. Güzel güzel anlatıyor kendisinin tek bir projesi var, oda Rafet Vergili. Akşama kadar beni anlatıyor. Ben şimdi bütün arkadaşlara şöyle söylüyorum. Ne kadar Ak Partili arkadaşlar varsa sesleniyorum. Mevcut adayın tek projesi benim ve sizin bütün oylarınıza talibim. Bütün Ak Partili arkadaşların, İyi Partili arkadaşların, Cumhuriyet Halk Partili arkadaşların, Saadet Partili arkadaşların ve Büyük Birlik Partili arkadaşların oyuna talibim. Çünkü bugüne kadar mevcut adayların yapmış olduğu bir tane icraat yok. Ben Karabük'ün ortak bir değeriyim, ben yalnızca Karabüklüler için çalışmaya geldim. Ben buranın tozlu topraklarında, çamurlarında büyüdüm, bütün çileleri çektim. Büyüklerimiz nasıl çileler çektilerse, nasıl eziyetler içerisinde bugüne geldilerse bunların hepsini yaşadım. Karabük'te yaşamadığım mahalle kalmadı, girmediğim sokak kalmadı. Ben yapmış olduğum icraatları Karabük halkının unutacağını sanmıyorum. Karabük vefalı yerdir, Karabük en ufak yapılanı unutmaz.”

BANA AKIL VERECEĞİNE, MEMLEKETİ OLAN KONYA BELEDİYE BAŞKANINA AKIL VERSİN

Vergili, Burhanettin Hocaya karşı eleştiri dozunu arttırarak konuşmasını şöyle tamamladı;

“Mevcut aday oturmuş meydanın karşısına canlı yayın yapıyor. Eline almış boya kalemlerini her tarafı şelale yapmış, su yapmış ben "üniversite talebelerini buraya getireceğim" diyor. Bende ona kendi memleketinden örnek veriyorum iyi dinlesin. Erbakan Üniversitesi nerede kurulmuş? Meram Bağlarının olduğu yerde kurulmuş. Ne kadar eğlence yeri, kafe varsa nerede oluşmuş? Meram Bağlarında oluşmuş. Peki Konya'nın merkezi neresi? Mevlana Hz. olduğu yer. Mevlana Türbesi'nin olduğu yerde akşam 8'den sonra bir Allah'ın kulunu bulamazsınız.

Gelip Karabük'te şehircilik dersi vereceğine evvela gidecek Konya'daki Belediye Başkanına bunu söyleyecek. Ben bunu Tahir beye söyledim.

Bizim her şeyimiz Karabük'te. Her ilçesi ile akrabalık bağlarımız var. Biz Karabük için ne gerekiyorsa yaparız, Karabük için ne çalışmalar yapılması gerekiyorsa yaparız. Sizin rahatlığınız için ne gerekiyorsa yaparız. Şunu söyleyerek sözlerime son vermek istiyorum. Bunu hoca için söylüyorum. ‘karanlıkta bir akşam Karabük'ü terk eder gidersin’ “