Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, çıktığı bir canlı yayında, MHP’nin sığınılacak bir liman olmadığını ve mücadele verilecek bir cephe olduğunun altını çizdi.

Başkan Vergili konuşmasında “10 yıldan bu tarafa Karabük'te MHP güzel bir başarı yakaladı. Eskipazar, Yenice, Yortanpazarı Belediye Başkanlarımız MHP'li. Benim arzum tüm ilçelerle birlikte Karabük'ü MHP'nin yönetmesi. Yine aynı şekilde milletvekillerinin de MHP'li olması. Biz bu anlamda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Her siyasi partinin içerisinde olduğu gibi bizim partimizde de fazla konuşan arkadaşlarımız vardır. Hatta bizim söylemiş olduğumuz tek bir sözden dahi mana çıkaracak olan arkadaşlar mevcuttur.” şeklinde ifadelere yer verdi.

“SIRTIMDA YUMURTA KÜFESİ Mİ VAR”

“Ben ‘Sırtımda yumurta küfesi mi var?’ dediğim zaman, benim bunu hangi anlamda söylediğim bellidir.” diyerek konuşmalarına devam eden MHP’li Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili açıklamalarında şunları söyledi;

“Birincisi sırtımdaki yumurta küfesini kırsam ne olacak, kırmasam ne olacak bunu söylemişimdir. Yumurtayı kıracak bir yükü ben sırtıma zaten almam. İkincisi bu yerel idarede iktidar mensuplarına söylenmiş olan bir laftır. "İttifak olabilir ama ben bu lafı söylemekten çekinmem" demektir. Bu lafın asıl anlamı budur. Bizim partimiz bu ülkede derin stratejik özelliklere sahip bir özenle bu programı götürmekte. Ama bazı ülkücü arkadaşlarımız, MHP'li arkadaşlarımız bunları bir türlü anlayamadı.

Bizim şu anda ki stratejimiz tamamen Genel Başkanımız tarafından çizilmiş ve birçok alanda derinliğe sahip bir stratejidir. Bunu görmek de zor değil. Şuada biz iktidarla beraber hareket edip merkez sağ kitlesinin büyük bir sempatisini kazanan bir partiyiz. Arkadaşlarımız bunu hala görememiş. Ben Genel Başkanımızın söylediklerinin dışında hiçbir zaman hareket etmem. Ben ülke siyasetini buradan konuşmam. Benim işim yerel siyaseti konuşmak. Arkadaşlarımız bu derinliklerin içerisine inemediği için bunu farklı şekilde yorumlayıp bazı yerlerde sohbet ediyorlar. Bu sohbetleriniz faydasız. Benim genel merkezle veya kendi partim içerisinden bir kişiyle hiçbir problemim olmaz. Ben yerelde bu misyonun temsilcisiyim.”

“SİYASETİM BİTER, BİTMEZ AMA MHP’LİLİĞİM ASLA BİTMEZ”

Başkan Vergili “Benim yarın Belediye Başkanlığım bitebilir. Aday olurum olmam ya da milletvekili olurum olmam ama benim MHP'liliğim bitmez. Bunu hiç kimsenin bitirmeye gücü de yetmez. Ben birileri gibi başka bir siyasi partinin peşinde siyaset yapmadım. Başka siyasi parti başkanlarının arkasına takılıp gitmedim. Ben zamanını bekledim. Benim yerim burasıydı, MHP idi ve bir gün geldi bana görev verildi.” Diyerek, açıklamalarına şöyle tamamladı;

“Ben bu seçimi eski, yeni fark etmez ülkücü dostlarımla, MHP'li arkadaşlarımla beraber aldım. 2009 yılında 460 veya 530 oyla FETÖ'nün örgütlenmiş olduğu ülkede Karabük Belediyesi'ni benim MHP'li arkadaşlarım olmasaydı, bize de kimse teslim etmezdi. Bunu da bilmeyen bir kimse değiliz.

Bugün MHP'yi sığınılacak bir liman olarak gören FETÖ mensupları ve diğer amaçlara hizmet etmiş arkadaşlarımız da tek tek bu misyonun içinden ayrılıp gidecekler. Biz bunların hepsini de temizleriz. Ben biraz daha kendilerini düşünmeye davet ediyorum. Elinde metreyle sen ülkücüsün, ben MHP'liyim demeyi, dedikodu ve laf taşımayı bıraksınlar. MHP sığınılacak bir liman değil, MHP mücadele verilecek bir cephedir. Bizim siyasi düşüncemiz hiç bir zaman değişmez ama bir siyasi partinin, il başkanı, bir ilçe başkanı bir laf etti diye sorgulanamaz, yargılanamaz. Genel düşünceleriyle ölçülür biçilir.”

Editör: Haber Merkezi