KARDEMİR A.Ş'DE YAKLAŞIK 3 AYDIR SÜREN TOPLU İŞ SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNDE UYUŞMAZLIK ZAPTI TUTULDU.

ÇELİK İŞ GENEL BAŞKANI "ASLA İŞÇİNİN İSTEMEDİĞİ BİR SÖZLEŞMEYE İMZA ATMAYACAĞIM."

 

krdm-tis

Kardemir A.Ş'de yetkili Çelik-İş Sendikası ile devam eden Toplu Sözleşme (TİS) görüşmelerinde uyuşmazlık zabtı imzalandı.

Çelik-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Recep Akyel, 2 yıldır süren yetki mahkemesini kazanmalarının ardından Genel Başkan Ali Cengiz Gül başkanlığında 3 bin 33 işçiyi kapsayan onuncu dönem TİS görüşmelerinde KARDEMİR yönetimi ile yasa gereği uyuşmazlık zabtı imzalandığını söyledi.

Akyel, 82 maddeden oluşan ve 2 yılı kapsayacak olan TİS görüşmelerin ilerleyen günlerde yeniden başlayacağını da ifade ederek detaylı açıklama yapılacağını kaydetti.

Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül ise BRTV Haberlerine telefon bağlantısı ile katılarak şu açıklamalarda bulundu;

“Bu hak alma mücadelesi bu mücadelede elbette bizim geçmiş yıllarla ilgili bir talebimiz var. Geçmiş yıllarla ilgili bu talebimizde haklı olduğumuzu düşünüyoruz. Kardemir yönetimi de Türkiye’de oluşan bu süreçte zamlar ortada.

Bizim çalışanlara bir sözümüz var, işçinin kabul etmeyeceği bir sözleşmeyi asla imzalamayacağım. Bunun için şuan ki teklifte bir artırım olmadığı için tekrar işçiye gidip sorma gereği duymadım. İşçinin bu konudaki görüşünü bildiğim için uyuşmazlık zaptı tuttuk. Kararlıyız ve asla Kardemir işçisinin kabullenmeyeceği bir sözleşmeyi imzalamayacağım. Genel merkezimizle bu konuda kararlıyız.

Uyuşmazlık Dünya’nın sonu değildir. Ayaklarımız titremez. Cengiz Gül’de, Çelik İş Sendikası da bu mücadelelere açık. Biz hem bilgi birikimimizi, hem kendimize olan inancımızı ve yüreğimizi ortaya koyarak uyuşmazlık zaptı tuttuk. Yolumuza devam edeceğiz. Hak alma mücadelesi zordur, çilelidir. Bu zorlu ve çileli yolda Kardemir çalışanıyla yolumuza devam edeceğiz. Umuyorum ki uyuşmazlık süreci sonunda yeni bir teklif gelirse, bu teklife de açık olduğumuzu belirtiyorum. Biz teklifimizi revize ettik. Bizim teklifimiz Kardemir işçisinin kabul edeceği bir tekliftir. Bu teklifi imzalamaya hazır olduğumu tüm Karabük’ün huzurunda ilan ediyorum. Ama asla teklifin tartışılmasına konuşulmasına ve geri adım atılması tarafı değiliz. Karabük işçisinin, Karabük Emekçisinin, Karabük halkının ve Kardemir yönetiminin bu sözleşmeye ihtiyacı var diye düşünüyorum. Duruşumuz aynı yerde, umuyoruz ki bu uyuşmazlık süreci atlatılır. Yeni bir teklifle gelinir ve biz de değerlendiririz. Bizim kararlılığımız mücadele azmimizden mücadeleci sendika çizgimizden geri dönüşümüz olamaz”