Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı H. Salih Yılmaz, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mescier, eski dönem Meclis Başkanı Timurçin Saylar ve eski dönem Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan geçtiğimiz gün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na bir ziyarette bulundular.

Gerçekleştirilen ziyaretteki görüşmede TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Karabük’ün Ocak-Mayıs ayları arasındaki ihracat rekoruna değinerek, ülke ekonomisine bu katkıyı sağlayan Karabüklü metal sanayii ihracatçılarını tebrik etti.

Görüşmede Karabük’ün yatırım alanları, yeni TSO hizmet binası, ihracat ve üretim konuları konuşularak, fikir alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

Karabük; Mescier Demir Çelik ve Işık Çelik, Kardemir, Kardökmak, Çelikoğlu,Çağ Çelik,Emas Demir Çelik, MZA Demiryolu Malzemeleri, Aygünsan,  Boskay Metal firmalarının gerçekleştirdikleri ihracatlar sayesinde, Cumhuriyet tarihinin en yüksek ocak-mayıs dönemi ihracat rakamlarına; 50,4 Milyon Dolar ile ikinci sırada yer alarak etki etti. Bu rakamla Karabük ihracat tarihinde bir rekor kırılmış oldu.