Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce 29 Haziranda başlatılan Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Spor Okullarına 10 Binin üzerinde genç başvuruda bulunarak yararlanmaya devam ediyor.

Karabük Merkez ve ilçelerde yaşayan çocuk ve gençlerin bilişsel ve sportif gelişimleri ile sosyalleşmelerine katkı sağlayarak yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla hayata geçirilen GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları çerçevesinde; Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu, Yenişehir Merkez Spor Salonu,100.Yıl Spor Salonu, Yeni Mahalle 2500 kişilik Spor Salonu,5000 Evler Çok Amaçlı Spor Salonu, Safranbolu Kapalı Spor Salonu, Safranbolu Gençlik Merkezi, Yenice Kapalı Spor Salonu, Eskipazar Kapalı Spor Salonu, Eskipazar Gençlik Merkezi ve Eflani Kapalı Spor Salonunda Futbol, Voleybol, Basketbol, Atletizm, Badminton, Boks, Jimnastik, Eskrim, Güreş, Halter, Hentbol, Judo, Masa Tenisi, Taekwondo, Tenis ve Yüzme olarak toplam 16 branşta 41’i kadrolu 23’ü Eğitim Görevlisi olmak üzere 64 Antrenör ile 5-18 yaş aralığının katıldığı GSB Spor Okulları Kurslarına rekor başvuru yapıldı.

10 Binin üzerinde rekor başvurunun yapıldığı GSB Spor Okulları kurslarına en çok talep ise 1040 sporcu ile voleybol branşı olurken, 757 sporcu ile Cimnastik, 660 sporcu ile Futbol, 628 sporcu ile Basketbol ve diğer branşlar takip etti.

Öte yandan GSB Spor Okulları kapsamında en çok başvuru sıralamasında 2'inci sırada yer alan Cimnastik branşında ise 5000 Evler Çok Amaçlı Spor Salonunda Antrenör Ahmet Sandal eşliğinde Cimnastik Antrenmanları hız kesmeden devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi