AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET ALİ ŞAHİN, MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDUĞU KARABÜK’TE SEÇİMİ SÜRÜKLEDİ GÖTÜRÜYOR


 

ŞAHİN, SEÇİM ÇALIŞMALARINDA MAHALLE MAHALLE, KÖY KÖY GEZİYOR


 

sahin-secim-1

AK Parti Karabük Milletvekili adayı olan Mehmet Ali Şahin, seçim çalışmalarını sabahın erken saatlerinden, gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdürüyor.

Seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, iki günlük seçim çalışması içinde ilk olarak partisinin Karabük İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Beşbinevler Toplantısı'na katıldı.

Beşbinevler Mahallesi'ne yapılacak spor ve sağlık merkezlerini görselleriyle katılımcılara anlatan İl Başkanı Timurçin Saylar'ı dinleyen Şahin, daha sonra yaptığı konuşmada, Karabük'te yapılacak projelerden bahsederek, işsizlik diye bir sorunun ortadan kalkacağını söyledi.

"AK Parti iktidarına geçmişten daha fazla ihtiyacı var Türkiye'nin" diyen Şahin, "7 Haziran seçimlerinden sonra bu bölücü terör örgütü 'kurt puslu havayı sever' dercesine yeniden eylemlere başladı. Şırnak'ta, Yüksekova'da, bir takım yerlerde kurtarılmış bölgeler oluşturmaya çalıştı. Hendekler kazdı. Türkiye Cumhuriyeti demez onlar TC derler, 'Buraya TC'nin askeri, polisi giremez' dediler. Onlara gerekli dersi vermek, bunları yapamayacaklarını göstermek, 'Türkiye dağ başı değildir, her isteyen istediğini yapamaz' demek gerekiyordu" sözlerine yer verdi.

"Terörün kökünü kazımaya niyetliyiz ve kararlıyız"

Güvenlik güçlerinin terörle mücadelede en kapsamlı çalışmalarını yaptığını vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

"Terör örgütü gerek sınır ötesinde gerekse yurt içinde çok ciddi zayiatlar verdi. Şimdi baskıyla oy verdirilen Güneydoğu'daki halkımız yavaş yavaş kendine gelmeye ve güven duymaya başladı. Hangi soydan gelirse gelsin, anadili ne olursa olsun bu ülkenin mayasında vatan sevgisi vardır, iman vardır. Bu terör örgütü bizi birbirimize düşürmeye çalışıyor. Terörle mücadelede başlatılan çalışmalar sekteye uğramadan devam etmeli. Biz AK Parti olarak bu terör örgütünün artık silahları bırakmasını, bir an önce bu sevdadan vazgeçmesini istiyoruz. Aksi halde terörün kökünü kazımaya niyetliyiz ve kararlıyız."

"Merkezi hükümet olarak yardımcı olmaya hazırız"

Karabük kent merkezinde çok büyük bir trafik sorunu yaşandığını, kent merkezinde il belediyesinin bu işten sorumlu bulunduğunu aktaran Şahin, "Bize çokça şikayet geliyor vatandaşlardan. 'trafik sorunu ne olacak?' diye soruyorlar. KARDEMİR önünde bir kavşak var. Safranbolu'ya ve kent merkezine giden. Bu kavşakta trafik çok tıkanıyor. Buraya bir alt geçit yapmak lazım. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 'Beşbinevler'de yıkılan Kadın ve Doğum Hastanesi'ni yapacağım' demeyi bırakıp oraya bir geçit yapsa çok daha iyi olmaz mı? onun görevi o. 'Ben yapamam, gücüm yetmez' diyorsa biz merkezi hükümet olarak yardımcı olmaya hazırız" ifadelerini dile getirdi.

Karabük'ün artık denize yakın olacağını belirten Şahin, en büyük projelerinden birisinin Karabük-Bartın yolu olduğunu, yaptıklarında Bartın Limanı'nın Karabük'ün sahili konumunda bulunacağını, ayrıca yeni dönemde Karabük'ün bir havaalanına da sahip olacağını anlattı.

Şahin, konuşmasını emekliler, gençler, taşeron işçiler için yapacakları çalışmalardan bahsederek sonlandırdı.

sahin-secim-4

Şahin, "Sürekli seçim yapılan bir ülke olmaktan çıkalım. 7 Haziran seçimleri sonucuna benzer 1 Kasım'da da bir sonuç çıkarsa, korkarım önümüzdeki sene de seçim tekrar gündeme gelebilir, bir koalisyon hükumeti kurulamayabilir ve partiler anlaşamayabilir"

Ardından Karabük'te faaliyet gösteren Çankırılılar Derneği'nin organize ettiği Yaren Gecesi'ne katılan Mehmet Ali Şahin, kalbinde düşmanlık, husumet ve kin yerine, sevgi, muhabbet ve hoşgörü barındıran herkesin yaren olduğunu söyledi.

Dostluğa, sevgiye, muhabbete, kardeşliğe insanlığın çokça ihtiyacı olduğu şu zamanda herkesin yaren olabilmesini dileyen Şahin, "Yaren gibi sevebilse, yaren gibi bakabilse, bugün insanlığın ihtiyaç duyduğu bir sevgiyi, muhabbeti ve anlayışı bize hatırlatıyorsunuz" diye konuştu.

"Artık halkımız seçim değil, geçim istiyor"

Şahin, Türkiye'de üst üste seçimlerin yapıldığını ifade ederek, bu nedenle vatandaşların artık sandıktan, seçimden ve demokrasiden soğuduğunu hissetmeye başladıklarını belirterek "1 Kasım seçimlerinde yurt dışındaki vatandaşlarımızın oy kullanma oranı, 7 Haziran'a göre düştü" dedi.

sahin-secim-5Milletin demokrasiye sahip çıktığını, parlamenter sisteme hep destek verdiğini vurgulayan Şahin, "1 Kasım'dan sonra sandıktan 7 Haziran sonuçlarına benzeyen bir sonuç çıkmamalı. Çıktığı takdirde şu anda yaşadığımız siyasi belirsizliği, korkarım yaşarız. Türkiye ve insanımız bundan kaybeder. Artık halkımız seçim değil, geçim istiyor" diye konuştu.

"Türkiye'nin geleceğini düşüneceğiz"

"Sürekli seçim yapılan bir ülke olmaktan çıkalım. 7 Haziran seçimleri sonucuna benzer 1 Kasım'da da bir sonuç çıkarsa korkarım önümüzdeki sene de seçim tekrar gündeme gelebilir, bir koalisyon hükumeti kurulamayabilir ve partiler anlaşamayabilir" diyen Şahin, şunları kaydetti:

"Bir koalisyon hükumeti kurulup, koalisyon ortaklarının birbirleriyle geçinme sorunu yaşayacağı bir hükumet modeliyle Türkiye'de geçim sorununu çözemeyiz. Türkiye'nin geleceğini düşüneceğiz. Geçmişte şu veya bu partiye oy vermiş kardeşlerimiz olabilir. Şimdi Türkiye için düşünme zamanı. Türkiye için oy verme hareket etme zamanıdır. 2019'a kadar Türkiye'yi başka bir seçim gündemde olmaksızın istikrarla yürütecek olan iş başında bir hükumete ihtiyaç var."

sahin-secim-6Siyasi hayatı boyunca siyasi istikrarın ne kadar önemli olduğunu yaşayarak öğrendiğini ifade eden Şahin, Türkiye'nin etrafı ateş çemberiyken ve bir takım dış güçlerin maşası terör örgütlerinin ülkede kaos meydana getirmeye çalışırken bu oyunları mutlaka bozmaları gerektiğini bildirdi.

"Devlet bey kim kendisiyle görüşmek istese reddediyor"

Ankara'da meydana gelen saldırının amaçlarından birinin, 1 Kasım seçimlerini sabote etmek, "hatta yaptırmamak" olduğunu savunan Şahin, "Siyasi partiler bir araya gelerek, terör örgütünün bu amacı karşısında 'sen ne yaparsan yap, farklı siyasi görüşlere de sahip olsak biz el ele bir araya geldik senin oyununa alet olmayacağız' demeliydiler. Ama diyemediler. Başbakan Ahmet Davutoğlu, davet etti. Sadece biri gelebildi, Sayın Kılıçdaroğlu. Devlet bey kim kendisiyle görüşmek istese reddediyor" şeklinde konuştu.

"Ankara'daki saldırıda 100'den fazla insan kaybetmişken, böylesine bir önemli olay meydana gelmişken siyasi parti liderleri bir araya gelmeyecekte ne zaman gelecek?" diyen Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"O nedenle seçimden yeniden koalisyon çıkarsa, bu siyasi partilerle koalisyon kurmak ve yürütmek oldukça zordur. O halde sandıktan bir partinin iktidarı çıkmalıdır, siz bunu sağlarsınız. AK Parti'den başka da tek başına iktidara gelebilecek parti yoktur."

Seçim çalışmaları kapsamının ikinci günü, Ovacık ilçesinin Yeniören, Abdullar ve Pürçükören köylerini ziyaret ederek köylülerin sorunlarını dinleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, çalışmalarını sürdürdü.

Karabük'ün Mehterler köyünü de ziyaret eden Şahin, köylülere hitaben yaptığı konuşmada, "Kentlerde ne varsa köylerde de olacak" sloganıyla hizmet ettiklerini ifade ederek, Karabük ve ilçelerine yapılan ve yapacakları projeleri anlattı.

Ovacık köylerini ziyaret eden Şahin ardından Kapullu Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi ve konuşmasında, üst üste seçim yapılmasından dolayı vatandaşın seçim kolik olduğunu, artık 1 Kasım'dan sonra 2019'a kadar seçim görmek istemediğini söyledi.

sahin-secim-4

"MHP'nin daha seçim akşamı kapıları kapattı"

Haziran seçimleri sonunda milletin kendilerini ülkenin en büyük partisi konumunda tutmaya devam ettiğini ancak yanlarına bir ortak almalarını da istediğini dile getiren Şahin, 7 Haziran seçimleri sonunda milletin verdiği görevi yerine getirmek için koalisyon çalışmalarına başladıklarını, MHP'nin daha seçim akşamı kapıları kapattığını, CHP'nin ise seçim çalışmaları sırasında "alkışlayın gitsinler" dediği için koalisyonu sindiremediğini anlatarak, koalisyon sürecinde yaşananları Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından örnekler vererek aktardı.

"Geçim sorunu çözülmez"

Vatandaşın artık seçim değil geçim istediğinin altını çizen Şahin, "Birbirleriyle geçinme sorunu yaşayacak olan partilerin bir araya gelerek kuracağı hükümetten doğru dürüst geçim çıkmaz. Geçim sorunu çözülmez. Çözecek olan tıpkı 2002, 2007 ve 2011'de olduğu gibi AK Parti'nin yeniden tek başına iktidarıdır. Başka da alternatifi yok. Diğerlerinin iktidara gelme ne düşünceleri ne güçleri ne de hedefleri var" diye konuştu.

"Bizim kimseyle sorunumuz yok"

Türkiye'nin 7 Haziran'ı yaşadığını ve 1 Kasım'dan sonra aynı tablonun oluşmaması gerektiğini vurgulayan Şahin, "1 Kasım'dan sonra 2011, 2007, 2002 tablosu oluşmalı seçim sonuçları itibarıyla. Daha yapacağımız çok işler var. Her alanda çok daha gelişmiş bir ülke, bir Karabük var. Karabük'te 3. sanayi bölgesiyle işsizliği sıfırlayacağız. Karabük'ün yaşanan trafik sorununu belediye çözemiyorsa yardımcı olmaya hazırız. Bizim kimseyle sorunumuz yok. Bizim kavga etmeye lüksümüz de yok. İşimiz Karabük'e hizmet. Daha yapacağımız çok iş var" sözlerine yer verdi.

Kapullu Mahallesi'nin sorunlarına değinen ve çözümü için gerekli projelerin hazırlandığını aktaran Şahin, emeklilere, gençlere ve  taşeron işçilere yönelik yürürlüğe koyacakları çalışmalardan bahsederek sosyal alanda yapılacak hizmetlere işaret etti.

Kendisi dinlemeye gelen vatandaşların Kapullu Afet Konutları'na belediyenin tabu vermediği yönündeki şikayetleri üzerine yetkililerden bilgiler alan Şahin, çözümü konusunda yardım edeceğini belirtti.

Bir vatandaşın, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'ye konuyu aktardıklarını, Vergili'nin kendilerine "AK Parti'li Belediye Meclis Üyesi olan birisini başkan yardımcısı yapayım, çözebiliyorsa o çözsün" dediğini aktarması üzerine Şahin, "Sayın Vergili bunu çözemiyor ve bir meclis üyesinin çözmesini istiyorsa, kendi durumunu gözden geçirmesi lazım" ifadelerini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi