Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin önderliğinde Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri, 10 Mart 2022 Perşembe günü gerçekleştirilen programlarla son buldu. 

40 Haramiler Fotoğraf Grubu tarafından çekilen Kadın Üretici Pazarı fotoğraflarının sergi açılışı ile başlayan son gün programları, hemen ardından Safranbolu Kent Tiyatrosu tarafından sahneye konulan Kırık Şemsiyeler adlı tiyatro gösterisi ile devam etti. 

Etkinlikler, yoğun katılımla gerçekleşen ve Leyla Dizdar Kültür Merkezinden Misak-ı Milli Demokrasi Meydanına kadar süren "Geceyi Aydınlatan Kadınlar" dayanışma yürüyüşü ile son buldu. 

3 gün süren etkinlikleri değerlendiren Belediye Başkanı Elif Köse, “Öncelikle etkinliklerin gerçekleşmesinde büyük emeği olan STK ve Siyasi Partilerin kadın temsilcilerine verdikleri fikirlerden, gerçekleştirdiğimiz toplantılara değerli zamanlarını ayırmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün kadınların eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, ayrımcılığın sona erdirilmesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, saygın yaşam ve insan onuruna yaraşır çalışma koşullarının sağlanması yolunda verdiği mücadelenin simgesi olduğuna inandığını kaydeden Başkan Köse, “Bu nedenle bir kadın Belediye Başkanı olarak benim için çok önemli bir gün.” diye konuştu. 

Belediye Başkanı Elif Köse, konuşmasına şöyle devam etti: “Etkinlikler süresince oldukça güzel programlar ve açılışlar gerçekleştirdik. Bunların arasında Kadın Danışma Merkezi açılışı, İz Bırakan Kadınlar Koruluğu ve onlar için diktiğimiz fidanlar, 'Geceyi Aydınlatan Kadınlar' dayanışma yürüyüşü ve kadınların günümüzde hâlâ devam eden sorunlarının masaya yatırıldığı söyleşiler. 

Tabi ki hayatın hemen hemen her alanındaki kadınlarımız için ne yapılsa az. Biz bu süreçte kadının sorunlarını, uğradıkları haksızlıkları, kendilerini anlatmak için daha gür sesle anlattıkları bu günde ifade etmeye çalıştık. İnanıyorum ki 'Korumanın Başkenti' olarak tabir edilen güzel kentimiz Safranbolu’muza yakışan bir 8 Mart'ı hep birlikte yaşadık. 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği yolda ilerlerken, her zaman olduğu gibi asıl itici güç biz kadınlar olacağız. Okuyacağız, okutacağız, kadını ikinci sınıf gören geri kalmış kültürleri değil karşısındakini önce insan olarak anlamayı gerektiren yaklaşımları anlatacağız, anlatmaya devam edeceğiz. 

Bir kez daha emeği geçen, bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyor, kadına şiddetin, cinayetlerin, haksızlığın sona erdiği, kadının hak ettiği yere geldiği bir dünya diliyorum.” dedi. 
 

Editör: Haber Merkezi