Üniversitemiz ev sahipliğinde Safranbolu, Balkanlar, Ege, Silifke, Gaziantep, Çankırı, Artvin ve Kafkas olmak üzere 8 farklı yöreye ait, Halk Dansları Topluluklarının katılımlarıyla ‘Topluluklar Arası Halk Oyunları Yarışması’ Üniversitemizde gerçekleştirildi.


 

2.-(5)Üniversitemiz Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen yarışmaya; Safranbolu Cumhuriyet Savcısı Kenan Göksu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Kadı, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Güneş, Genel Sekreterimiz Av. Yaşar Alpay, Üniversitemiz Dekanları, Müdürlerimiz, Üniversitemiz Akademik Personeli, Birbirinden Değerli Halk Oyunları Eğitmenlerimiz ve Hakem Komitemiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Aziz Şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan muhteşem gece; Her yöreye ait Halk Oyunları Topluluklarının tek tek sahneye çağrılmasının ardından açılış konuşmalarının yapılması ile başladı.

‘Topluluklar Arası Halk Oyunları Yarışması’nın açılış konuşmasını gerçekleştiren Üniversitemiz Safranbolu Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Bilgin Karademir; “Küreselleşen dünyada kültürümüzü yaşatmak adına yapılan etkinliklerin önemi gün geçtikçe artmaktadır. Kültürel ögelerimizle tek tipleşmeye başlayan dünyada öz benliğimizi unutmamak için en önemli varlık değerlerimizdir. Türk Halk Oyunları da Orta Asya’nın bağrından kopup Anadolu’da şekillenerek bizi, bize anlatan en önemli kültürel değerlerimizden bir tanesidir. Halk oyunları da binlerce yıllık zaman zarfında toplumsal zevkin; estetik ve sanatsal kaygılarıyla yoğurulmuş halidir. Nasıl ki bir ipliği köküne bağlayan bağlar hayati önem taşıyorsa; milli benliğimizin parmak izi olan halk benliği de böyle önem taşımaktadır. Gece gündüz demeden emek veren öğrencilerimize ve eğitmenlerimize, bu kutsal amaç yolunda emek veren tüm halk oyunları sevdalısı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Aramızda olmayan Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a ise kocaman bir sevgi yumağı gönderiyor, bizi her konuda desteklediği için ayrıca kendilerine şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

2-(2)Öğrenci inisiyatifinin her zaman ön planda olduğu bir Üniversite olduğumuzu vurgulayan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Kadı; “Ülkemizin aydınlık geleceği olan siz gençlerin böylesine güzel bir gecede bir arada olması beni çok mutlu ediyor. Üniversite eğitimi sadece dört duvar arasında gerçekleştirilen eğitimle olmaz. Karabük Üniversitesi Yönetimi olarak öğrencilerimizin boş zamanlarının değerlendirmesi için Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ait bütün hizmetleri öğrencilerimizin hizmetine sunuyoruz. Hiçbir üniversitede sunulmayan imkânları sizlere sunuyoruz. Hafta sonu ve mesai saatleri dışında kalan zamanlarımızı bile sizlere ve etkinliklere ayırıyoruz. Üniversitemiz yeni kurulduğunda zar zor bir halk oyunu ekibi kurmuştuk ve bugün kendi isteği ile 6 farklı alanda halk oyunları ekibi oluştu. Bu 6 yılı ben Karabük Üniversitesi’nin kuluçka dönemi olarak nitelendiriyorum. Ben şundan eminim ki 3 veya 5 yıl sonra kuluçkadan çıkacak gençlerimiz, hem Üniversite de okurken birçok başarıya imza atacak hem de Ülkemizi yönetecek seviyeye gelecektir. Öğrencilerimizle gurur duyduğumu belirterek yarışmacılara başarılar diliyorum.” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Yarışmaya katılan 8 Farklı Yörenin Halk Oyunları Ekibine plaket takdim edildi.

‘Topluluklar Arası Halk Oyunları Yarışması’na katılan Topluluklarımıza ilk plaketi Safranbolu Atatürk Anadolu Lisesi’ne Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Kadı takdim ederken, Safranbolu Halk Kültür Derneği’ne ise Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Güneş plaketlerini takdim etti. Balkan Halk Dansları Topluluğu Antrenörü Ceren Ağaoğlu’na plaketini Safranbolu Cumhuriyet Savcısı Kenan Göksu takdim ederken, Ege Yöresi Halk Oyunları Topluluğu Antrenörü Mustafa Uysal’a ise plaketini Teknoloji Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Yaşar takdim etti. Silifke Yöresi Halk Oyunları Topluluğu Antrenörü İsa Doğan’a plaketini Genel Sekreterimiz Av. Yaşar Alpay Takdim ederken, Gaziantep Yöresi Halk Oyunları Topluluğu Antrenörü Üniversitemiz Safranbolu Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Bilgin Karademir’e plaketini Fen Fakültesi Kimya Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Kadı takdim etti. Çankırı Karatekin Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu’na plaketini Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Özcan Büyükgenç takdim ederken, Artvin Yöresi Halk Oyunları Topluluğu Antrenörü Doğukan Gültekin’e Üniversitemiz Yapı İşleri Daire Başkanı Mehmet Gül takdim etti. Kafkas Yöresi Halk Dansları Topluluğu Antrenörü Vedat Uygur’a Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Kadı plaketlerini takdim ederken ardından, Topluluklar Arası Halk Oyunları Yarışması’nda bulunan tüm topluluklarımız adına Vedat Uygur ise; Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal aramızda olamadığı için kendilerinin hediyesini Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Kadı’ya takdim etti.
1.-(6)Zengin topraklarımızın çeşitliliğine erişemesek bile güzel bir yelpaze açtığımız bu gecede; plaket takdiminin ardından ilk dansı ‘Topluluklar Arası Halk Oyunları Yarışması’ Safranbolu Atatürk Anadolu Lisesi gerçekleştirdi.

Yoğun katılımın olduğu ‘Topluluklar Arası Halk Oyunları Yarışması’nda birbirinden değerli topluluklar görsel bir şölenle izleyenleri büyüledi. Muhteşem gecenin finalini ise Üniversitemiz Safranbolu Meslek Yüksekokulu Turizm Animasyon Bölümü Öğrencilerimiz Bachata Latin Dansları Gösterisi ve Ritim Show ile gerçekleştirdi.

Kıyasıya geçen mücadelede Saygıdeğer Hakemlerimiz’in objektif bakış açılarıyla performansları değerlendirilen ekiplerimizin her biri farklı kategorilerde ödül aldılar.

Halk Dansları Topluluklarımızın tek tek sahneye çağırılmasıyla; En İyi Jüri Özel Ödülü’nü Kafkas Yöresi Halk Dansları Topluluğu, En İyi Kostüm Ödülü Ege Yöresi Halk Oyunları Topluluğu, En İyi Sahne Ödülü Artvin Yöresi Halk Oyunları Topluluğu, Düzenlemeli Dalda En İyi Performansı İle Üniversiteler Arası Halk Oyunları Yarışmasına Katılmayı Hak Kazanan Topluluk Silifke Yöresi Halk Oyunları Topluluğu, Düzenlemesiz Dalda En İyi Müzik Ödülüne Hak Kazanan Balkan Halk Dansları Topluluğu, Düzenlemesiz Dalda En İyi Performansı ile Üniversiteler Arası Halk Oyunlarına Katılmayı Hak kazanan Antep Yöresi Halk Oyunları Topluluğu olurken, topluluklarımıza ödüllerini: Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Kadı takdim etti.

 

Son olarak ise bu güzel gecede yorumlarıyla bizleri yalnız bırakmayan Değerli Hakem ve Jüri Üyelerimiz; Saygıdeğer Halk Oyunları Eğitmenleri Atabey Ağaç, Arzu Tan, Selda Dıravacı, Yaşar Kadıoğlu ve Nurşen Gürbüzer’e ise Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Kadı tarafından Teşekkür Sertifikası takdim edildi.

‘Topluluklar Arası Halk Oyunları Yarışması’ toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.