Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından çocukları ve gençleri sanatsal, kültürel aktivitelere yönlendirmek ve onların becerilerini ortaya çıkarmak amacıyla geçtiğimiz aylarda kurularak çalışmalarına başlayan Safranbolu Belediyesi Kent Tiyatrosu, ilk oyununu sahneledi.

Cem Kenar yönetimindeki tiyatro atölyesinde eğitim alan üniversite öğrencilerinin “Bir Şehnaz Oyun” adlı gösterisi, seyircilerin yoğun katılımıyla Cumartesi günü Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde sahne aldı. Gösteriye, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’ye vekâleten Onur Varlı katıldı.

Faaliyetler Devam Edecek

Konu ile ilgili konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Belediyenin vermesi gereken rutin hizmetlerin yanında, sanatsever ilçe halkımızın kültürel aktivitelerden mahrum olmaması için bu tarz etkinlikler düzenliyoruz. Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur.’ fikrinin ışığında, hizmette tam yol almak istiyoruz. Bu sebeple, Safranboluluları sanat eserleriyle buluşturmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.  

Başkan Köse, “Bir Şehnaz Oyun” gösterisi ile ilgili, “İlçemizde öğrenim gören üniversite öğrencilerimiz, gözleri ışıl ışıl parlayan o gençlerimiz; aylardır ter döktükleri oyunlarını hafta sonu sahnelediler. Emeklerine sağlık. Cem Kenar hocamızı ve onları tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.” diye konuştu.
 

Editör: Haber Merkezi