Üniversitemiz Genç Girişimciler Kulübü tarafından düzenlenen Hamit Çepni Konferans Salonu’nda ‘Geleceğini Projenle Tasarla’ konulu konferansın ikincisi Üniversitemiz Akademik, idari personeli ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.


 

DSC_0025-(2)Safranbolu Belediyesi Harita Mühendisi ve AB Proje Koordinatörü Yılmaz Olcay ‘Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar ve Türkiye de Uygulanışı’ konulu sunumunda; Proje nedir? Proje başvuruları nereye yapılmalı? Projeye hazırlamaya nereden başlanmalı? Konularında bilgiler verirken uygulanan; Geleneksel El Sanatlarında İpek Kozası ile Nakış, AB Ülkelerinde Giyim Sektöründe Kullanılan Tasarım Programları, Safranbolu Kent Park, Mobilya ve Ahşap Eşya Üretimi Teknoloji İle Canlanıyor, Objektifin Gözünden Gençlerin Dünyası gibi örnek projelerinin içeriğinden bahsetti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı hakkında kısa bilgi veren Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Müşaviri Emre Topoğlu: “Gençlik bizim için çok önemli ve bizler gençliğe çok değer veriyoruz. Bu anlamda sizlerin fikirlerinizi almak ve bunları uygulamaya çalışıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak gönüllülük faaliyetlerini de çok önem vermekteyiz. Bakanlığımız gençliğe önem ve değer vermektedir.” Dedi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın uyguladığı projelerden örnekler vererek Gençlik Projeleri Destek Programı ile ilgili bilgiler verdi.