SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. NECDET AKSOY’A BU SABAH SAATLERİNDE YAPILAN SALDIRI İLE İLGİLİ SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI


 

sbolu-belediye-aciklama


Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy bu gün saat 10.30 sularında Psikolojik sorunları olan Yunus K. (46) isimli kişi tarafından saldırıya uğramıştı. Saldırının ardından Safranbolu Belediyesi tarafından resmi bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi;
“Bugün saat 10.30 civarında Belediye Başkanımız Dr. Necdet Aksoy, esnaf ziyaretleri esnasında şizofreni hastası ve sağlık durumu yerinde olmayan bir kişinin fiili saldırısına uğramıştır. Saldırının belediye hizmetleri ve Belediye Başkanımız ile bir alakası olmadığı, belediyemizden herhangi bir bekletesinin de bulunmadığı, saldırganın içinde bulunduğu psikolojik rahatsızlık nedeni ile bilinçsizce ve herhangi bir şeyi planlamadan yaptığı yapılan araştırmalar sonucunda tespit edilmiştir. Talihsiz saldırı çevredeki hemşerilerimizin de müdahalesi ile bertaraf edilmiş olup, başkanımız Dr. Necdet Aksoy’un yapılan tetkiklerin ardından ciddi bir sağlık sorunu olmadığı anlaşılmıştır.”

GAZETECİYE SALDIRI İDDİASI

Saldırıya uğrayan Başkan Aksoy’u hastanede sağlık kontrolü sırasında ve ardından da Safranbolu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verdikten sonra fotoğraflarını çeken bir gazeteciye de tahrik ettiği iddiasıyla saldırdığı belirtildi.