Safranbolu Belediye Meclisi’nin bu akşam yapılacak olan Nisan ayı toplantısında Encümen Üyeleri, Meclis Başkan Vekilleri, Katip Üyelikleri ve Komisyon Üyelerinin seçimleri gerçekleştirilecek.

Yapılacak olan seçimler her türlü sürprizlere gebe olduğu gibi, meclisin matematiksel dağılımına ve normal şartlara göre, gizli oylama ile seçilecek olan iki Encümen, iki Meclis Başkan Vekili ve iki katip üyelikleri kura ile belirlenebilir.

SAFRANBOLU BELEDİYE MECLİSİ KURA HEYECANINI YAŞAYACAK MI?

Safranbolu Belediye Meclisinde, CHP’nin 8, İYİ Parti’nin 4 olmak üzere, Milet ittifakı 12 meclis üyesine sahip. AK Parti’nin 8, MHP’nin ise 5 üyesi olan Cumhur ittifakının 13 meclis üyesi bulunuyor.

Açık oylamalarda, 12 üyeye sahip olan Millet ittifakında, Belediye Başkanının oyu 2 oy sayıldığından bir oy farkla çoğunluğu sağlayabiliyorlar.

Gizli oylama açık tasnifte ise Belediye Başkanının oyu da bir oy sayıldığından, Safranbolu Belediye Meclisinin gizli oylamalarında Millet ittifakı ile Cumhur İttifakı 13’e 13 berabere kalıyor.

Bu nedenle, bu akşam 18:00’de gizli oylama ile belirlenecek olan 2 Encümen, 2 Meclis Başkan Vekilli ve 2 Katip Üyeliklerinin belirlenmesi bir sürpriz olmazsa kura ile gerçekleştirilecek.

Plan Bütçe ve İmar Komisyon üyeliklerinin seçimleri ise açık oylama ile yapılacağından, Belediye Başkanın oyu açık oylamada iki oy sayıldığından CHP ve İYİ Parti açısından bir sıkıntı görülmüyor.

TOPLANTIYA KATILMAYAN ÜYE OLUR MU?

Safranbolu Belediye Meclisinin bu akşam saat 18:00’de yapacağı toplantıya Millet veya Cumhur İttifakı içinden katılmayan veya katılamayan üye olur mu?

Böyle bir ihtimalin olduğu kulislerde konuşuluyor. AK Partili bir meclis üyesinin ailesinin sağlık nedenleri ile şehir dışında olduğundan katılamayabileceği konuşulurken, sürpriz bir şekilde millet ittifakı içinde, zayıf bir ihtimal de olsa bir meclis üyesinin mazeretsiz katılmama olasılığına dikkat çekiliyor.

MECLİSTEKİ MİLLET İTTİFAKINDA ÇATLAKLAR YAŞANABİLİR

Safranbolu Belediye Meclisinde 8 CHP’li, 4 İYİ Partili meclis üyesinden oluşan Millet İttifakı içinde bu akşam yapılacak olan seçimlerde bazı çatlaklar olabileceği konuşuluyor.

Gerek CHP’li meclis üyeleri içinde birbirlerine oy vermeme, gerekse İYİ Partili bazı üyelerin CHP’li bazı üyelere, yine CHP’li bazı üyelerin ise İYİ Partili bazı üyelere gizli oylamada, oy vermeyebileceği ihtimali gündemde.

  

Editör: Haber Merkezi