Karabük ve Bölge Belediyelerinde Hizmet İş Sendikası’nın yetki mücadelesini veren Rıza Taşdelen, Karabük Net Haber’e önemli açıklamalarda bulundu.

Karabük ve bölge belediyelerde Hizmet İş Sendikası’nın üye kayıtları yapmasında ve örgütlenmesinde yetkili kılınan Rıza Taşdelen, belediye işçilerinin kendisine olan ilginin daha da arttığını ifade etti.

BELEDİYE İŞ SENDİKASI, ŞUBE BAŞKANLIĞI İÇİN BENDEN TARİHSİZ İSTİFA DİLEKÇESİ İSTEDİ

Rıza Taşdelen, Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul’un şube başkan adayı olabilmesi için kendisinden tarihsiz istifa dilekçesi istediğini ve bunu kabul etmediğinden tüm kapıların kendisine kapandığını belirtti.

Taşdelen, “Herkes şunu bilsin ki Belediye İş Sendikası Karabük Şube Başkanlık koltuğuna oturabilmek için genel başkana tarihsiz istifa dilekçesi vermek zorunda. Bildiğim kadarı ile adaylığını açıklayan Hamza Çayır arkadaşımızda bu şarta uymuş ve baştan istifa dilekçesi vermiş. Ben işçinin güvenini, iradesini önceden istifa dilekçesi vererek ipotek altına aldırmam” diye konuştu.

BAŞKAN RAFET VERGİLİ, İŞÇİNİN TERCİHİNE SAYGILI

Hizmet İş Sendikası Karabük Temsilcisi Rıza Taşdelen, belediye işçilerinin değişim rüzgarı heyecanı içinde olduklarını belirtirken, işçiye uydurulan yalanlar ve korku ortamı oluşturulmasına da değindi.

Taşdelen “Karabük Belediye Başkanımız Rafet Vergili ile Hak İş Karabük İl Başkanı olan Özçelik İş Sendikası Şube Başkanı Kenan Yılmaz geçtiğimiz günlerde bir görüşme yaptılar. Sayın Belediye Başkanımız, işçinin hür iradesine ve sendika tercihine saygılı olduğunu ifade etti. Belediye işçilerinin sendika tercihi yapma hakkı olduğunu ama işçinin bu tercihinde olası baskılara müsaade etmeyeceğini belirtti. Önümüzdeki günlerde de kendisi ile bizim de bir görüşmemiz olacak.” dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ TOPLU SÖZLEŞME MASASINA PAŞALAR GİBİ OTURACAĞIM

“Belediye işçilerine sendikal yetki mücadelesi olursa, 2-3 yıl toplu sözleşme olmaz.” Diye laf çıkartarak, işçinin gözünü korkutmaya çalıştıklarını ifade eden Rıza Taşdelen “Karabük Belediyesinin toplu sözleşme tarihi 30 Haziran 2022’dir. Önümüzdeki Ocak ayında bakanlığa yetki başvurusunda bulunacağız ve o tarih geldiğinde toplu sözleşme masasına oturacağım. Kimsenin endişesi olmasın.” Diye konuştu.

İLK ESKİPAZAR BELEDİYE İŞÇİLERİ ‘HİZMET İŞ’ DEDİ

Eskipazar Belediye İşçilerinin tamamının Hizmet İş Sendikasına üye olduklarını ifade eden Rıza Taşdelen konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Bölgemizdeki tüm belediyelerden davet çağrısı alıyoruz. Dalga dalga geliyorlar. Eskipazar Belediye işçilerinin tamamı Hizmet İş Sendikasına üye oldular. Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez’e de işçinin tercihine saygılı olduğundan teşekkür ederiz.”

TÜM İŞÇİ ARKADAŞLARIMI YARIN Kİ TOPLANTIYA DAVET EDİYORUM

“Yarın (04.12.2021 Cumartesi) saat 17:30’da Yenişehir Mahallesindeki Mimoza Düğün salonunda Karabük Belediyesindeki emeğin aslanları ile bir araya geleceğiz.” Diyen Taşdelen açıklamasının sonunda şu ifadeleri kullandı;

“Yarın Mimoza Düğün salonunda belediye emekçileri ile bir araya geleceğim. Tüm süreci orada anlatacağım. Çok önemli açıklamalar yapacağım. Tüm Karabük Belediye İşçi arkadaşlarımı bekliyorum.”  

Editör: Haber Merkezi