Özçelik İş sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, Kardemir’in 3.85 Milyar TL kar açıklaması ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Kenan Yılmaz, Kardemir’in açıkladığı rekor karların arkasında şanlı çelik işçisinin olduğunu belirtti ve  Kardemir işçisinin Kademeler ile Yıpranmalarının da bir an önce verilmesi için gereğinin yapılmasını istedi.

Yılmaz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 

“Kardemir A.Ş., 2021 yılında toplam 3 Milyar 850 Milyon TL net kâr ettiğini açıkladı.

Fabrikamızın tarihinde ilk defa bu denli rekor bir kâr açıklaması herkes gibi bizi de son derece memnun etmiştir.

Fakat şunun da iyi bilinmesini isteriz ki; Karabük Demir Çelik Fabrikalarının rekor kârlar açıklamasının en büyük etkeni yapılan üretimdir ve bu üretimi de vefakâr çelik işçisi gerçekleştirmektedir.

1600 derece sıcağın alnında ekmeğini çıkaran cefakâr çelik işçisi, çoluğunun çocuğunun rızkı olan Kardemir’i herkesten fazla kendi işyeri gibi sahiplenmiştir ve hala da öyledir.

Kardemir’in en sıkıntılı anlarında yine önce vefakârlığını gösteren çelik işçisi olduğu gibi en parlak dönemlerin de ise çelik işçisinin hakkı asla göz ardı edilemez.

Kardemir A.Ş’nin rekor kârlar açıklamasının arkasında olan şanlı çelik işçisini bu başarısından dolayı tebrik ediyoruz.

Bu vesile ile öte yandan; 2021 yılı Toplu İş Sözleşmesinde yer alan ve 2022 yılının Ocak ayında hayata geçirilmesi gereken Kademe sistemi ile Yıpranmaların en kısa sürede çelik işçisine verilmesi gerektiğini bir kere daha hatırlatıyoruz ve gereğinin yapılmasını bekliyoruz.”