Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen 13. Matematik Sempozyumu’nun bir diğer etkinliği olan 2014 MATDER Satranç Turnuvası Üniversitemizde gerçekleştirildi.


 

5-(3)16-17 Mayıs 2014 tarihlerinde Üniversitemiz M. Gökşen Yücel Kapalı Spor Salonu’nda yapılan müsabakalara; toplam 14 masada yarışmak üzere 28 yarışmacı katıldı.

15 Dakika+5 Saniyeli Eklemeli Tempo(Hızlı Satranç) yöntemi ile 7 tur üzerinden eleme usulü olarak gerçekleştirilen ve her yaş grubunun katıldığı müsabakalarda, Satranç konusunda kendine güvenen katılımcılar kıyasıya mücadele ederek ciddi bir performans sergilediler.

2014 MATDER Satranç Turnuvası’nın şampiyonlarına Üniversitemiz Pof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda düzenlenen tören ile ödülleri takdim edildi. Ödül Töreni’ne; Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Üniversitemiz Dekanları, Akademik Personel ve İdari Personelimiz ile Matematikçiler Derneği Üyeleri katıldı.

Müsabakalar sonucu elemelerde dereceye giremeyen adaylara, Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Kenan Albayrak tarafından katılım sertifikası verildi.

 

9-(2)Vermiş oldukları mücadele Turnuvada 3’üncü olan Alperen Doruk’a kalem seti ve plaket ödülünü MATDER Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kaya, 2’nci Soner İlhan Ulaş’a kol saati ve plaket ödülünü MATDER Genel Sekreteri Rebii Erkenez ve 1’inci olan Onur Şentürk’e ise Tablet PC ve plaket ödülünü Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal ödülünü takdim etti.

Ödüllerin takdim edilmesinin ardından 13. Matematik Sempozyumu’nun son etkinliği de sona erdi.