Şekli ve işlevselliği ile Türkiye’de tek olma özelliği taşıyan Üniversitemiz Ay Yıldızlı Stadyumumuzun çatısı altında yapılan Öğrenci Kulüplerinin açılışı Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın katılımı ile gerçekleştirildi.


 

1.Ay Yıldızlı Stadyumumuz önünde gerçekleştirilen açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Kadı ve öğrencilerimiz katıldı.

Açılış törenin ilk açılış konuşmasını Üniversitemiz IEEE Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Faruk Eker gerçekleştirdi. IEEE kulübünün vizyonu çerçevesinde birçok etkinliği gerçekleştirdiğini ifade eden Kadir Faruk Eker; “2011 yılından beri aktif olan Karabük IEEE Kulübü’nün başkanlığını yapmaktan ve bugün burada Karabük’ün en büyük Türk Bayrağı’nın önünde ve Ay- Yıldızlı Stadımızın içerisinde bizlere temin edilecek olan çalışma alalarının açılışında bulunmaktan onur duyduğumu belirterek, bizlere böyle güzel tesislerin temin edilmesine olanak sağlayan ve öğrenci inisiyatifinin en üst düzeyde tutan başta Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal olmak üzere Üniversite Yönetimimize teşekkür ederim.” dedi.

Bir üniversiteyi üniversite yapan en önemli unsurların, dinamik, lider, ideallere sahip gençlerin olduğunu belirten Üniversitemiz Raylı Sistemler Mühendisliği Kulübü Başkanı Kemal Faruk Doğan açılış konuşmasında; “Karabük Üniversitesi öğrenci inisiyatifine, ortak akla önem vermekte ve yarının liderlerini yetiştirmek için canla başla çalışmaktadır. 1000’i aşkın etkinlik düzenleyen Karabük Üniversitesi’nin genç liderleri, bize liderliği öğreten Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal Hocamızla yarışır hale gelmiş, tüm Türkiye’ye, fırsat verildiğinde gençlerin neler yapabileceğini göstermiştir. Biz yarının liderlerine değer veren, onların daha emin adımlar atmaları için ellerinden geleni yapan Değerli Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal Hocamıza ve tüm Karabük Üniversitesi personeline Karabük Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri adana sonsuz teşekkürler sunuyoruz.” dedi.

Üniversite döneminin bireyin yaşamındaki en önemli zaman dilimini oluşturduğunu vurgulayan Sinema ve Fotoğrafçılık Kulübü Başkanı Betül Özkaya; “Bu gün bizler Karabük Üniversitesini seçerek hayatımızın bundan sonraki kısmında bizler için övünç kaynağı olacak bir tercih yaptık. İnanıyoruz ki, Karabük Üniversitesi Türkiye’deki ve dünyadaki üniversiteler arasında saygın bir akademik bir yer elde edecektir. Mevcut akademik kadro yeterliliği, çağdaş eğitim ortamı, laboratuvar ortamları ve bugün açılışına sahip olacağımız kulüp odaları bu inancımızın boş olmadığını bizlere göstermektedir. Üniversitemiz Öğrenci Kulüpleri adına bizlere inandığı ve her türlü imkanları sağladığı için başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal olmak üzere tüm Üniversite Yönetimine teşekkür ederim.” dedi.

Öğrencilerimizin gözünden Üniversitemizin ve şehrimizin değerlendirilmesinden büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “Tüm konuşmalarında Karabük Üniversitesi’nin sizlere hayat hazırladığını ve diğer akranlarınızdan bir adım öne çıkmanız için çalıştığımızı söylüyorum. Şehirlerde stadyumlar vardır. Fakat incelediğiniz zaman bu stadyumlar hafta bir gün ya da ayda iki kere kullanılır. Ama Karabük Üniversitesinin vizyonu ile yapılan Ay Yıldızlı Stadyumumuz, 7 gün 24 saat sizlere hizmet verecek şekilde tasarlamış, ülkemizde ve dünyada benzeri olmayan bir stadyumu sizlere hediye ediyoruz. Bu stadyumun içerisinde sizlere kulüp odaları tasarladık ve tüm hazırlıklarını birlikte yaptık. Burada amaç, oyun kurmayı sizlere anlatmaktır. İyi bir mühendis, iyi bir öğretmen, iyi bir iktisatçı iyi bir doktor olabilirsiniz ama başkasının kurduğu oyunda rol almanızı asla istemiyoruz. Oyunu kuran kişilerin sizlerin olmasını arzu ediyoruz. Üniversitemizin idealleri ile onur duyuyorsunuz ve gelecekte bu ideallerinizin ülkemizin rekabet gücünü arttıracağını düşünüyorum. Sizlerle ne kadar onur duysak, gurur duysak azdır. Sizlere verdiğimiz ve vereceğimiz emeklerin hepsi helal olsun, bunu hak ediyorsunuz ve sizlerle gurur duyuyorum. 2013 yılı içerisinde 1033 kültürel ve sosyal organizasyonu gerçekleştirmek, bu organizasyonları da öğrenci marifeti ile gerçekleştirmek gerçekten çok büyük bir başarıdır. Bu başarıyı sizlerle yakaladık. Sizlerin Rektörü geçtiğinizi defalarca söyledim ve burada da söylemek istiyorum. Sizler inovatif düşüncelerinizle rektörünüze yol göstermiş ona yön verdiniz. Sizlere tahsis edilen odalarınızın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, yeni fikirler ve yeni projelerle farkındalık yaratmaya devam edeceğinize inanıyorum.” dedi.

Açılış konuşmaları sonrası Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal Kulüp Başkanlarına kulüp odalarının anahtarlarını teslim etti. Anahtar teslimlerinin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Kadı ve Üniversitemiz Öğrenci Kulüpleri Başkanları ile birlikte kurdeleyi keserek Kulüp Odalarının kullanıma açtı.

Ay Yıldızlı Stadyum bünyesinde bulunan Kulüp Odalarının açılışının ardından Rektörümüz tüm Kulüpleri odalarında ziyaret ederek yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgiler aldı.