HAMDİ KAPLAN GÜVEN TAZELEDİ


orkop-kongS.S Karabük Bölgesi Ormancılık Kooperatifleri Birliği 12. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

S.S Karabük Bölgesi Ormancılık Kooperatifleri Birliği (ORKOP) 12. Olağan Genel Kurulu Yenişehir Büyük Kulüpte gerçekleştirildi.

Genel kurula, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Orman Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Kenan Akyüz, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Musa Çelebi, ORKOOP Genel Başkan Yardımcısı Bolu Birlik Başkanı İdris Şener, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Yardımcısı Ahmet Ünver, Karabük Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy, Safranbolu Orman İşletme Müdürü Rıfat Ateş, Emekliler Derneği Şube Başkanı Celal Bulut, Orman Kooperatifleri Başkanları ile orman köylüleri katıldı.

Genel kurul, saygı duruşuyla başladı. Daha sonra Bolu Birlik Başkanı İdris Çelen'in divan başkanı seçildiği, genel kurulda konuşan Orman Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Kenan Akyüz, “Orman Genel Müdürlüğü sürdürülebilir ormancılığı ilkeleri çerçevesinde ormanlarda üretimi kat ve kat arttırdı. 2000’li yıllara yılda 7 milyon metreküp endüstriyel odun üreten Orman Genel Müdürlüğü bugün 15 milyon metreküpe çıkartmıştı. Bu yeterli değil daha da yukarılarda olması gerekli” dedi.

Daha sonra söz alan Zonguldak Orman Bölge Müdürü Musa Çelebi, “Orman teşkilatı olarak muhatap olduğumuz kesimin yüzde 99’u köylüler.Bizler elimizden geldiği kadar köylümüzün gelirini arttırmak ve göçü engellemek adına çalışma ve katkı yapmaya çalışıyoruz. Lif yonga konusunda geçen yıl sıkıntı yaşıyorduk ve üretim yapmıyorduk ama bu sene gerekli anlaşmaları yaparak lif yonga üretimini de yapacağız. Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünde 146 köyde gelir getirici, ceviz, kestane ve badem fidanı dikimi yaptık. Bu sene 146 köyde daha yapacağız” dedi.

orkop-hamdi-kaplanSon olarak söz alan Karabük Milletvekili ve eski Orman Genel Müdür Osman Kahveci ise “Orman denince akla hepimizin dün kırsal kesimlerindekin sahip çıktığı doğal varlık geliyordu. Ormanın önemi bugüne kadar anlaşılamamış. Orman ardık bugün orman köylülerin ve ulusun değil tüm dünyanın ortak değerleri olmaya başlayınca bütün dünyada dikkatler,ormana, köylüsüne ve ormana işletene yoğunlaştı. Dünyada çevresel bir tehdit var. Önceden ormanın korunması ile ilgili sadece o ülke önlem alırdı ama şimdi uluslar arası birçok anlaşma yapılıyor. Türkiye’de buna taraf ülkelerden biri. Artık ormanlar benim diyerek her ülke ormanlar üzerinde her istediğini yapamıyor. Ormanlardan kaybolan bir canlı ve bitki dünya eko sistemine büyük zararlar verdiği tartışılıyor. Ormanlar bugün dev dev orman sanayilerini oluşturmaya başladı. Orman kaynakları bir maden gibi işletilmesi gerekli” diye konuştu.

Genel kurulun son bölümünde ise yapılan açık oylama seçiminde, başkanlığa yeniden Hamdi Kaplan getirilirken, yönetim kuruluna Ziya Akçin, Ali Çetinkaya, Yavuz Budak ve Hüseyin Aksu seçildi. Muhsin Ayhan, Vasfi Karagözoğlu ve Hüseyin Botancı Denetim Kurulu'nda yer aldı.