KARDEMİR KARABÜKSPOR: 1 - GAZİANTEP B. BELEDİYESPOR: 0

BALİÇE SORULDU

PTT 1. Lig’in 12. haftasında zirveyi kovalayan Kardemir Karabükspor evinde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile karşılaştı. Mücadeleden Kardemir Karabükspor 1-0 galibiyetle ayrıldı.Aldığı 3 puan ile 3 maçlık galibiyet hasretine son veren temsilcimiz geçilen 12 hafta itibariyle PTT 1. Lig'in en az gol yiyen takımı ünvanını korudu. Öte yandan Kapalı tribünün bir kısmı ile Kuzey Kale Arkası tribünün cezalı olduğu maça ilginin çok az olduğu görüldü.

“3 PUAN ALDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ”

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kardemir Karabükspor teknik direktörü Elvir Baliç, daha farklı kazanabilecekleri maçtan 3 puan aldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Maça çıkarken, taraftarın önünde sahadan 3 puanla ayrılmak istediklerini ve bunu da başardıklarını kaydeden Baliç, “Geçen Boluspor maçında bir talihsizlik yaşadık ve kaybettik. Bugünde gerçekten çok güçlü rakibe karşı, Süper Lig'e çıkmak için hedefi olan bir takıma karşı oynadık.

Çok güçlü bir ekip. Ama biz gerçekten ilk dakikadan itibaren hem mücadele hem oyun anlamında, hem taktik anlamında üstündeydik bana göre. 2-3 tane pozisyonda verdik, buda gayet normal. Sonuçta karşımızda çok güçlü bir ekip var. Biz inandık bütün futbolcularımı tebrik ediyorum, müthiş bir mücadele verdiler sonuna kadar. Bugün belki 1-0 değil biraz daha farklı da olabilirdi. Ama yinede 3 puan aldığımız için mutluyuz.

Biz yolumuzdan sapmayacağız. Sonuna kadar mücadele edeceğiz ve bugün bu maçı unutup çok önemli bir Alanyaspor maçı var. Bu sene gerçekten 6-7 tane takım var Süper Lig'e çıkmak için mücadele ediyor. Her maç zor bir maç, herkes herkesi yenebiliyor” dedi.

O SORU BALİÇ'E SORULDU

MAÇ ÖNCESİ KADRO ALDINIZ MI?

"BURADA OLDUĞUM SÜRECE DIŞARIDAN HERHANGİ BİR MÜDAHALE MÜMKÜN DEĞİL"

Bir gazetecinin futbol şube sorumlusu Tolga Gül’ün maç öncesi kendisine kadro verdiği ve istifa noktasına geldiği yönündeki soruya ise Baliç;
“Oraya çok fazla girmek istemiyorum. Ama şunu söyleyebilirim. Dışarıda bizim bu kadar güzel bir atmosferi, futbolcular grubu ile iyi niyetli çalışan hem ekip hem de yönetim olarak hedefi belli olan takımı dışarıda bazı insanlar bozmak istiyor. Ben buna burada olduğum sürece izin vermeyeceğim. Kim olursa olsun ben burada olduğum sürece dışarıdan herhangi bir müdahale mümkün değil.” ifadesinde bulundu.

GAZİANTEP B. BELEDİYESPOR CEPHESİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Hakan Kutlu ise maçın geneline bakıldığında başa baş geçen, denk kuvvetlerin mücadelesinde geçen bir maç olduğunu söyleyerek, “Deplasman takımı olmamıza rağmen girdiğimiz 2-3 tane net pozisyonumuz vardı. Atamadığımız final paslarımız vardı ki, maç 0-0'ken bu final paslarını geçirebilmiş olsak çok net pozisyonlar yakalayacaktık.

Ama Kardemir Karabükspor zor bir ekip. Kısa vadede hedefe varmaya kurulan bir takım. Bizim takımımız ise uzun vadede, 3 yıllık planlamada başarıyı hedefleyen takım. Bunun yanında tabii ki bu yılda biz başarıyı hedefleyip bir üst ligi kovalıyoruz. Kardemir Karabükspor'u tebrik ediyorum. İki takım da kazanabilirdi berabere de bite bilirdi. Duran toptan yediğimiz golle mağlup olduk, yolumuza devam edeceğiz” dedi.
Editör: Haber Merkezi