DARBE GİRİŞİMİNİN YAŞANDIĞI GECEDE İŞÇİLERE GÖNDERİLEN O SMS'E KARDEMİR'DEN AÇIKLAMA GELDİ

KARDEMİR: "Darbeye karşı sokaklarda olunması, dik durulması gerekliliği konusunda görüş birliğine varılmıştır."

KARDEMİR: "Şirketimiz bu mesajı ile sokağa çıkma yasağını kurumsal ve açık olarak tanımayan ilk özel şirketlerden birisi olmuştur."

kard

"Kardemir’in SMS’i ne anlama geliyor? " başlığı ile yayınlanan ve Kardemir toplu SMS sistemi ile işçilere “Isimize, gucumuze bakiyoruz, vardiyamiza geliyoruz. KARDEMIR A.S.” şeklinde gönderilen SMS'in konu edildiği haberimize Kardemir'den açıklama geldi.

Sözde sıkıyönetim ve sokağa çıkma yasağı asla dikkate alınmaksızın, açık ve kısa bir SMS gönderilmesi konusunda hemfikir olunduğu ifade edilen açıklamada, hukuka tam olarak aykırı yasakların asla dikkate alınmadığı ve tanınmadığına vurgu yapılıyor. ,

Sorumlu yayıncılık gereği Kardemir tarafından gönderilen açıklama metnini hızlı bir şekilde yayına aldığımızı belirterek, yapılan ikili görüşmelerde edindiğimiz izlenime göre gönderilen mesajda sokağa çıkma yasağının kabul edilemez olduğu ve yasakların tanınmaması gerektiği konusunda Kardemir'in keskin bir dil kullandığı anlaşılıyor.

Darbe girişiminin kesin bir dille kınandığı ve Millet İradesinin üzerinde hiçbir gücün olmadığının belirtildiği açıklamanın tamamı ise şu şekilde;

Şirketimiz sorumlu yöneticileri, 15 Temmuz 2016 akşamı sözde ilan edilen sıkıyönetim ve sokağa çıkma yasağını tanımamış, gece yarısı saatlerinde işyerine gelerek kriz masası oluşturmuştur. Bu andan sonra heyet derhal Şirketin çalışma güvenliği, tesislerimizin korunması ve darbeye karşı örgütlü hareket etmek için Şirket çapında gerekli tedbirleri almaya başlamıştır.

Bununla birlikte İl Emniyet Müdürümüz, Vali Yardımcımız ve Siyasi Parti temsilcileri ile de görüşmeler yapılmıştır. Bu görüşmelerde faaliyetlerimizi sürdürmemiz, tüm çalışanlarımızla işimizin başında olmamız ve Cumhurbaşkanımızın çağrısı doğrultusunda, darbeye karşı sokaklarda olunması, dik durulması gerekliliği konusunda görüş birliğine varılmıştır.

Yukarıda belirtilen hedefi tesis etmek için; 01.00 – 09.00 ve sonraki vardiyalarda görevli çalışanların da işyerine davet edilmesi amacıyla, sözde sıkıyönetim ve sokağa çıkma yasağı asla dikkate alınmaksızın, açık ve kısa bir SMS gönderilmesi konusunda hemfikir olunmuştur.

Şirketimiz tarafından gönderilmiş olan SMS metni, sokağa çıkma yasağı ilan edildiği şeklinde yapılan sözde duyurulardan sonra ve hukuka tam olarak aykırı bu yasaklar asla dikkate alınmayarak ve tanınmayarak gönderilmiştir.

Şirketimiz bu mesajı ile sokağa çıkma yasağını kurumsal ve açık olarak tanımayan ilk özel şirketlerden birisi olmuştur.

Çalışanlarımızın SMS mesajı ile işyerine davet edilmesi sonucunda 17.00 – 01.00 vardiyası çalışanlarımızın da iş çıkışında sürat ile Karabük Kent Meydanı’na ulaşarak, halkımızın darbe karşısında vermiş olduğu büyük demokrasi mücadelesine katılmaları sağlanmıştır.

Bu vesile ile daha öncede ifade ettiğimiz gibi; Milli İradeye, Milletimize ve Demokrasimize karşı terör odaklarınca girişilen bu alçakça darbe teşebbüsünü bir kez daha şiddetle kınıyoruz.

Artık Herkes Bilmelidir ki; Milletin İradesinin Üstünde Hiçbir Güç Yoktur. Bundan böyle Ülkemizin ve Milletimizin önü aydınlıktır.

Saygılarımızla

KARDEMİR