KBÜ Makine ve Bilişim Teknolojileri Kulübü (MABİTEK) tarafından 3 ayrı tarihte düzenlenen “Mühendislik ve Teknoloji Zirvesi” bugün yapılan son iki oturum ile sona erdi.


 

DSC_0030Öğrencilerin katılımı ile Üniversitemiz Hamit Çepni Konferans Salonu’nda gerçekleşen oturumda ilk olarak Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Böyükata “Araştırmacı ve Girişimci Gençlik İçin Proje Tabanlı Yaşamak” konulu sunumunda: Bizler şuan bulunduğumuz yerlerden sorumlu insanlarız.

Üretken bir toplum için donanımlı bireyler yetiştirmeliyiz. İnsan sürekli kendini geliştirme ve eğitim içinde olmalıdır.” diyerek Üretken toplum için bireyleri çoğaltmak, Toplum Nedir? Toplumsal Dönüşüm, Üretken İnsan Nasıl Olur? Gençlik Nedir? Gençliğin Varoluş Amacı nedir? Girişimcilik Nedir ve Girişimci Kimdir? Gençlik Projeleri, Sosyal Sorumluluk, Toplumsal Duyarlılık’ hakkında bilgiler verdi.

Oturumunun son konuşmacısı Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Çelik, Nanobilim ve Nanoteknoloji, Üretim stratejileri, Moleküler biyoloji, Nanomalzemeler, Kuantum Kuyuları, Nanoteller, Nanotanecikler konularında katılımcıları bilgilendirerek yapılan çalışmalar ve bu alanda yapılan projelerden bahsetti.

KBÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Çelik ve Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Böyükata’ya teşekkür belgelerini Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Özalp takdim etti.

Editör: Haber Merkezi