-          AK PARTİ’NİN SON GÜNLERDE ELEŞTİRİ YAĞMURUNA TUTTUĞU KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ’YE MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ KARABÜK TEŞKİLATINDAN TAM DESTEK GELDİ

 

mhpden-vergiliye-tam-destek

AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar’ın geçtiğimiz hafta yapılan, Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin icraatları ile su zammını hedef alan açıklamasına, Milliyetçi Hareket Partisi Karabük Teşkilatından açıklama geldi.

MHP Karabük İl Başkanı Metin Demirel,  AKP’nin alışa gelmiş istismar ve kandırma politikalarını İl Başkanı vasıtasıyla ortaya koyduğunu belirterek, AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar tarafından yapılan açıklamalara cevap verdi

MHP Karabük İl Başkanı Metin Demirel, İl Başkan Yardımcısı Ahmet Aslan ve Merkez İlçe Başkanı Feramuz Akbulut ile birlikte Parti binasında düzenlediği basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu;

“AKP alışıla gelmiş istismar ve kandırma politikalarını bu kez Karabük İl Başkanı vasıtasıyla ortaya koydu. Halkın bütün duygularını istismar eden var olan gerçekleri çarpıtan anlayıştan bir türlü vazgeçemiyorlar. Karabük Milletvekili M.Ali Şahin’in yerel televizyon alımlarının yanlış olduğu konusundaki açıklamaları ve Karabük Belediye Başkanımızın, Başkanlık makamını mahallelere getirme projesi için yapmış olduğu eleştirilerden cesaret alan il başkanı, basın toplantısı düzenleyerek Karabük için yaptıkları ve yapmadıklarını bahsetme yerine, Karabük belediyesinin icraatlarını ve Belediye başkanımızın TV alımını yanlış bir anlatımla ve algılamayla ele almıştır. 

İl başkanının ifade ettiklerine cevaben kamuoyuna arz ediyoruz; Su zammı konusundaki açıklamaları abesle iştigaldir. Göreve geldiği günden bu yana su zammı yapmayan ve çevre illere göre en ucuz ve kaliteli su temin eden belediye başkanımız maliyetlerin artması nedeniyle su ücretlerine yeni bir belirleme için mecliste yapılan toplantıda, AKP nin istismar politikasının önüne geçmiştir. Meskenlerde suya yüzde on indirime giderken ticarethanelerde yeni bir tarife belirlemek üzere teklifte bulunduğunda kabul oyu kullanan AKP meclis üyelerinin varlığına rağmen il başkanı ucuz politika yapmaktadır. Çoğunlukta bulunan AKP meclis üyeleri oylamada niçin ret oyu kullanmadılar. Kamuoyunda gol yedik korkusuyla eleştiri yapmanın gerçeklerle hiçbir alakası yoktur. Ayrıca bu konu mecliste tekrar gündeme gelerek gereken düzenleme yapılacaktır. Komisyon çalışmalarını yürütmektedir. Bu konuda takdir meclis üyelerinindir.

Belediye başkanımızın Kanal 78 televizyonunu satın alması konusunda hem AKP Karabük İl Başkanı, hem de Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin eleştirilerde bulunmuşlardır. Siyasetle ticareti iç içe düşünen zihniyetin dışa vurumu olarak gördüğümüz bu anlayış yanlıştır. Türkiye Cumhuriyeti kanunları çerçevesinde her türlü ticareti yapmak serbesttir. Sayın Rafet Vergili’nin almış olduğu televizyon daha önce yöremizde siyaset yapan siyasi bir kişiliğe ait iken bir şey söylemeyenlerin bu tutumunu anlamak mümkün değildir. Kaldı ki makamını hiçbir ticareti için kullanmayan Rafet Vergili’yi bu tutumundan dolayı biz kendisini takdir etmekteyiz. Ancak AKP yöneticilerinin ne işlerle uğraştıklarının ve kurdukları şirketleri az çok biliyoruz. Bizleri bu konularda tahrik etmesinler, herkesin ekmek parasını kazanması konusuna saygı duymaktayız. Hiç kimsenin şirketini siyasi malzeme olarak kullanmak istemeyiz. Özellikle vurgulamak isteriz ki, Türkiye’de birçok siyasinin görsel ve yazılı basın sahibi olduğunu da bilmekteyiz. Bizleri ilgilendiren basın kuruluşlarının sahipleri değil yayın politikalarıdır.

Belediye Başkanımızın makamını mahallelere taşımasından rahatsızlık duymalarına anlam verememekteyiz. Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları olarak Belediye Başkanımızın makamını mahallelere götürmesini bir siyasi malzeme olarak görmüyoruz. Bu bir belediyecilik hizmetidir ve mahallelerden  olumlu tepkiler almıştır. Yanlış anlamalara neden olmamak için bugüne kadar katılmadık. Bundan sonra artık başkanımızın yapacağı her etkinlik ve hizmette yanında olacağımızı beyan ederiz. Her manada Belediye Başkanımızın yanındayız. Çünkü gerçekten gıpta ile bakılacak hizmetler Karabük halkına sunulmaktadır.

Karabük Belediyesinin mukayeseli  birkaç rakamını kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz: Karabük Belediyesinde  bir ton su 1.74 TL, Safranbolu Belediyesinde  bir ton su 2.77 TL, Karabük’te su Abone bedeli 55.00 TL, Safranbolu Belediyesinde 150.00 TL MHP döneminde  kullanılan asfalt 265.000 ton, AKP belediyesi döneminde 109.000 ton. AKP dönemi temsil tanıtım giderleri 1 yılda 488.539.24 TL, MHP  döneminde  4 yıllık  gideri ise 397.508.38. takdir Karabük halkının.

Bu toplantı vesilesiyle Karabüklü hemşerilerimizin yeni yılını tebrik eder, aileleri ile birlikte sağlık ve mutlu bir yıl geçirmelerini Cenab-ı Haktan niyaz ederiz.”