Safranbolu Belediyesinin sorumluluğunda olan şehir mezarlığında geçtiğimiz aylarda gündeme gelen kaçak kazı ve lahit çıkarıldığı iddia edilen kazı alanını bu sefer de nerden geldiği bilinmeyen su bastı.

Geçtiğimiz aylarda Safranbolu mezarlığında mezar kazma ve defin ihalesini alan Kastamonulu firmanın yetkilisi Özlem A.’nın “Buradan lahitin çıkarıldığı gün belgesi ve bilgisi ile Safranbolu Belediyesinin bilgisi var” şeklinde yaptığı konuşmadan sonra, kaçak kazı şüphesiyle soruşturma açılmıştı.

Safranbolu Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğünün raporunda da izinsiz kaçak bir kazı yapıldığı tespiti yapılmış ve en son geçtiğimiz günlerde Kastamonu Müze Müdürlüğünden yetkililer yeniden inceleme kazısı yapmıştı.

Edinilen bilgilere göre, Kastamonu Müze Müdürlüğünün, Safranbolu Koruma Kurulu’na gönderdiği raporda da kaçak kazı tespitinden bahsedildiği ifade ediliyor. Bugün de Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü yetkililerinin söz konusu kazı yapılan yere gittiklerinde, kazı alanının içinin tamamen suyla doldurulduğunu gördüler.

Nereden geldiği belli olmayan suyun bu kazı alanına neden doldurulduğu da şimdi ayrı bir soru işareti oluşturdu.

İlk inceleme kazısında da kazı yapılan yerde bir metre kareden fazla taş bloğun kesildiği, yerin altına doğru açılan merdivenlerin bulunduğu ve buraların da tamamen kumla doldurulduğu görülmüştü.

Şimdi ise nereden geldiği belli olmayan suyla söz konusu kazı alanın doldurulması şaşkınlık oluşturdu. Kimin ya da kimlerin burayı neden suyla doldurduğunu ve amaçlarının ne olduğu araştırılıyor. Muhtemelen bir su tankerinin getirildiği ve kazı alanına bu şekilde su basıldığından şüpheleniliyor.

Safranbolu Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü ise konuyu daha detaylı inceleme altına aldı.

Editör: Haber Merkezi