Bugün akşam saatlerinde kısa aralıklarla ani bastıran sağanak Karabük merkezde bazı mahalleleri yine göle çevirdi.

Yıllardır Karabük merkezde yağmur sularının neden olduğu sel baskınları ve yolların göle dönmesi yine bu yağışlarda da yaşandı.

Merkez Kurtuluş Mahallesinde kısa süre oluşan sağanak nedeniyle birçok ara yollarda oluşan su birikintileri vatandaşlara zor anlar yaşattı.

YAĞMUR SUYU DRENAJ PROJESİ HIZLA DEVAM EDİYOR

Karabük Merkezde uzun yıllardır her sağanak yağışta yaşanan sel baskınları ve yolların göle dönüşmesine artık bir son vermek için Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili tarafından tüm kent genelinde Yağmur Suyu Drenaj projesinin yapımı hızla devam ediyor.

Bu sene bitirilmesi hedeflenen Yağmur Suyu Drenaj Projesi sayesinde, kar ve yağmur suları kanalizasyondan ayrı bir hatta toplanacak. Kanalizasyon ağına paralel olarak döşenen borular ve her yere yapılan mazgallar ile yağmur ve kar suları, kanalizasyondan ayrı bir hat üzerinden tahliye edilecek.

Vergili, Yağmur Suyu Drenaj projesi için “Bittiği zaman, Karabük’ün su baskınları ve yolların göle dönüşmesi artık bir daha yaşanmayacak. Ülkemizde çok az şehirde bu proje hayata geçirildi. Bunlardan biri de Karabük” demişti.