2018 Genel seçimlerinde ve 2019 Yerel Seçimlerinde gündeme gelen ve AK Partili Milletvekilleri tarafından Yenice’ye doğalgaz getireceğiz sözü tekrar gündeme gelmeye başladı.

Geçtiğimiz gün Yenice’de halk ve esnaf gezileri yapan Milletvekili Niyazi Güneş ve AK Parti İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, ziyaret ettikleri Yenice Gazetesine de yaptıkları ziyarette, Yeniceli gazeteci Fahri Elieyioğlu’na, Yenice’ye doğalgazın getirilmesi yönünde AK Parti olarak verdikleri sözün arkasında olduklarını ifade ettiler.

Milletvekili Niyazi Güneş, Yenice’ye depo sistemi uygulamalı doğalgaz getirilmesi için çalışmalarının son aşamalara geldiklerini belirtti ve “Yenice’ye aynı Eskipazar ilçemizdeki gibi depo sistemli doğalgaz getirmeye kararlıyız. Coğrafik özellikleri nedeniyle Karabük veya Zonguldak tarafından doğalgaz boru hattı döşeme işinin biraz sıkıntılı olduğundan ilçeye büyük bir doğalgaz deposu kuracağız ve taşıma sistemi ile doğalgazı şirin ilçemize getireceğiz.” Diye konuştu.

İl Başkanı İsmail Altınöz ise, Yenice’ye doğalgazı getirme çalışmaları ile ilgili tüm görüşmelerin, girişimlerin yapıldığını ifade etti ve “Ankara’da sayın vekillerimiz ile bakanlıklar ve ilgili doğalgaz dağıtım şirketleri ile görüşmeleri yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde KARDEMİR A.Ş’yi ziyaret eden Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile de Yenice’ye doğalgaz getirilmesi ile ilgili de görüşme imkanı bulduk. İnşallah ilçemize doğalgazı getireceğiz.” Dedi.