Safranbolu Belediyesi'nin sözleşmeli avukatı Yaşar Koç'un, Cumhuriyet Bayramı günü Facebook hesabından yaptığı paylaşım dikkatleri çekti.

Türkiye'de teknik olarak Cumhuriyetin olmadığını ve olmayan cumhuriyeti kutladıklarını belirttiği yazısı şöyle;

"Cumhuriyet, fazilettir. (M. Kemal Atatürk)"

Fazilet demek; demokrasi demektir, hukuk devleti demektir, özgürlük demektir, laiklik demektir, milli egemenlik demektir, yurttaşlık bilinci demektir. 

Bu unsurlar, cumhuriyetin olmazsa olmazlarıdır. Ne yazık ki bu unsurlar ve cumhuriyet teknik olarak artık yoktur. 

Cumhuriyet olmaksızın kutlayacağımız bir 29 Ekim’de daha; çözüm yine ve yeniden Müdafaa-i Hukuk ruhundadır. "

Belediye avukatı Koç'un geçtiğimiz yıllarda da Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli için "Evrimini tamamlamamış." şeklinde yaptığı paylaşım daha hafızalarda yerini korurken, şimdi de ülkede cumhuriyetin olmadığını içeren bir yazı paylaşması büyük tepkilere neden oldu.

Safranbolu Belediyesinde devlet memuru statüsünde avukatlık görevi yapan Yaşar Koç'un ülkede özgürlüğün, demokrasinin ve milli egemenliğin olmadığının, dolayısıyla teknik olarakta cumhuriyetin artık olmadığı yönündeki yazısı suç unsuru niteliğinde olarak değerlendiriliyor.

Koç'un "Cumhuriyet yoktur." yazısını beğenenler arasında CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır'ın da yer alması ayrı tartışmalara yol açtı.

Safranbolu Belediyesinin avukatı "Olmayan cumhuriyeti kutluyoruz." derken, CHP'li Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ise Safranbolu'daki cumhuriyet kutlamalarının her anına katıldı.