Dün Safranbolu'da yaşanan ve tüm kamu vicdanını yaralayan olayda12 yaşındaki küçük bir erkek çocuğunun yol ortasında bisiklet üzerinden indirilerek iki sivil polis memuru zorla gözaltına almak istemişti. Kamuoyu tarafından tepki çeken polisin küçük bir çocuğa sert müdahalesi karşısında Karabük Valiliği tarafından yazılı bir açıklama yapılarak olayla ilgisi bulunanlar hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi. Karabük Valiliği ayrıca aileden ve küçük çocuktan özür diledi.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"18.12.2021 günü sabah saatlerinde Safranbolu Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde meydana gelen bisiklet hırsızlığı üzerinde çalışan Safranbolu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğinde görevli iki sivil polis memurunun ilgili konu ile alakalı araştırma yaptığı sırada saat 16:30 sularında, güzergâhtan geçen eşkâle uyan bisikletli M.A. isimli çocuk durdurulmuş, ancak çocuğun kaçmak istemesi üzerine görevliler müdahale etmişlerdir.

Yapılan inceleme sonrası bahsi geçen çocuğumuzun bisiklet hırsızlığının faili olmadığı ve görevli polis memurlarının müdahalesinin maksadını aştığı anlaşılmıştır.

Yaşanan bu talihsiz olay Valiliğimizi ve Emniyet Teşkilatımızı derinden üzmüştür. Bu talihsiz olaya muhatap olan çocuğumuzun yaşadığı bu travmadan dolayı çocuğumuz ve ailesinden özür diliyoruz. Olayda dahili bulunan görevliler hakkında soruşturma başlatılmıştır.

           Kamuoyuna saygıyla duyurulur."